Regisseur roept op om Bruce Willis ere-Oscar te geven na hartverscheurende dementiediagnose Film & TV
Regisseur roept op om Bruce Willis ere-Oscar te geven na hartverscheurende dementiediagnose
Film & TV

Regisseur roept op om Bruce Willis ere-Oscar te geven na hartverscheurende dementiediagnose

Edward Drake, een Australische regisseur en scenarioschrijver, wil dat Bruce Willis een ere-Academy Award krijgt na de diagnose van zijn dementie. De familie van Willis gaf onlangs een verklaring uit waarin werd bevestigd dat bij de ster van onder andere Die Hard en Sin City dementie was vastgesteld, waardoor hij zijn acteercarrière moet beëindigen. Daarvoor was bij hem al afasie vastgesteld, een aandoening die het vermogen om spraak te begrijpen en te spreken kan aantasten.

Na die diagnose is hij nu gedwongen met pensioen te gaan, maar hij was wel met de aandoening blijven werken tot de aankondiging ervan kwam. Volgens Drake zou de 67-jarige een ere-Oscar moeten krijgen omdat hij er nog nooit een heeft gekregen, maar ook voor zijn buitengewone bijdrage aan de cinema gedurende zijn carrière. Drake heeft die bijdrage ook aan den lijve ondervonden.

Hij werkte met Willis aan negen films, en vindt dat een ere-Oscar het minste is wat de Academy kan doen. "We hebben zoveel mooie herinneringen aan zijn films en ik vind echt dat dat geëerd moet worden," zei hij. In gesprek met de Herald Sun legde Drake uit hoe hij zich ervan bewust was dat Willis' toestand verslechterde tijdens het filmen.

"Rollen moesten aangepast worden"

"Iedereen was zich zeker bewust van wat er aan de hand was, en we wilden de man en zijn wensen eren en samen met zijn team een ongelooflijk veilige en ondersteunende omgeving creëren," vervolgde hij. "Dat betekende dat we sommige rollen die hij speelde moesten aanpassen." Toch zei hij dat Willis geweldig was om mee te werken en samen te zijn en dat hij leeft volgens het motto 'live it up'. Het duo werkte voor het laatst samen aan Detective Knight: Independence dat in januari uitkwam. De 95e Academy Awards worden vannacht onze tijd (12-13 maart) uitgereikt.

(Intropic: BSR Agency en 20th Century Studios)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties