Deze 10 fantastische PlayStation 5 games willen wij volgende week zien aangekondigd worden

We kunnen niet wachten tot donderdag

Eergisteren kondigde Sony aan dat ze volgende week donderdag een groot digitaal evenement organiseren waar ze meerdere PlayStation 5 games zullen onthullen. Het grootste deel zullen natuurlijk launchgames zijn, maar een deel daarvan ook spellen die we in de komende jaren gaan zien.

Wat we exact op ons bord krijgen, is natuurlijk nog ongeduldig afwachten. Al hebben wij wel een verlanglijstje opgesteld van games die we hopen volgende week aangekondigd te zien worden. Indien er al een drietal van deze games ook daadwerkelijk het daglicht zien, zullen wij dolgelukkig zijn.

Horizon Zero Dawn 2

Mogelijke releasedatum: 2020 (launchgame), 2021

Het is al lang geen publiek geheim meer dat de Nederlandse ontwikkelaar Guerrilla Games volop bezig is met de ontwikkeling van een sequel op het immens populaire Horizon Zero Dawn. We zouden weer in de huid kruipen van Aloy en weer op jacht gaan naar mechanische dino’s in een gigantische open wereld.

Het origineel verscheen in 2017 en zou tegen het einde van dit jaar al bijna vier jaar in ontwikkeling zijn. Aangezien ontwikkelaar Guerrilla Games in het verleden al heeft aangegeven elke 3 tot 4 jaar een nieuwe game wil uitbrengen, is er een kleine mogelijkheid dat we deze Horizon 2 als launchgame zien en anders in 2021

God of War 2

Mogelijke releasedatum: 2021, 2022

Ook deze game is absoluut nog niet officieel bevestigd, maar door verschillende vacatures bij Santa Monica is het een heel slecht bewaard geheim dat een sequel op de populaire reboot in de maak is.

Het origineel verscheen in 2018 en bij Santa Monica nemen ze graag hun tijd om een topgame te maken. Corey Barlog, hoofd van de studio, gaf al aan in een interview dat hun huidige God of War-plannen veel te ambitieus waren voor een DLC. Verwacht dus de zogenaamde ‘God of War 2’ niet voor 2021.

Gran Turismo 7

Mogelijke releasedatum: 2020, 2021, 2022, 2023

Een nieuwe console betekent ook altijd een gloednieuwe Gran Turismo-game. Polyphony Digital is al enkele jaren volop bezig aan Gran Turismo 7 en we zullen virtuele auto’s op ons scherm krijgen die niet meer zullen te onderscheiden zijn van hun echte tegenhangers. De PlayStation 5 moet deze franchise dan ook op grafisch gebied eindeloze mogelijkheden geven.

Wanneer we dit nieuwe deel echter mogen verwachten, zal nog afwachten zijn. De ontwikkelaar kennende kan Gran Turismo 7 een launchgame zijn, maar net zo goed pas in 2023 verschijnen.

Ratchet & Clank PS5

Mogelijke releasedatum: 2020 (launchgame), 2021, 2022

Een nieuwe console, een nieuwe Ratchet & Clank. Zo gaat het al generaties en de kans dat we op de PlayStation 5 ook een nieuwe platform game zien met het populaire duo in de hoofdrol lijkt alvast groot.

Het is ondertussen alweer van 2016 geleden dat de laatste game uit de serie verscheen. Indien je weet dat er tot daarvoor maximaal drie jaar tussen nieuwe Ratchet releases zat dan weet je dat de kans eigenlijk best groot is dat we volgende week een PS5-aankondiging zien.

Marvel’s Spider-Man 2

Mogelijke releasedatum: 2021, 2022, 2023

Ook deze game komt bijna met 100% zekerheid. Naar verluidt zou Insomniac Games al sinds de release van hun eerste Spider-Man game uit 2018 aan het werk zijn aan een sequel. Iets wat we enkel maar toejuichen.

Een Spider-Man game met de technologie van de PlayStation 5 lijkt een natte droom voor elke Spidey-fan.

Bloodborne 2

Mogelijke releasedatum: 2020 (lauchgame), 2021, 2022

De eerste Bloodborne was een gigantisch succes. Misschien voor sommige wat onverwacht gezien het thema van de game, maar hij wist uiteindelijk vriend en vijand te verrassen. Met de schitterende verkoopcijfers lijkt een sequel ook een zekerheid.

De kans dat From Software komende week tijdens het digitaal event Bloodborne 2 ook daadwerkelijk zal onthullen, is volgens fans ook al 90% zeker.

Far Cry 6

Mogelijke releasedatum: 2020, 2021

Betrouwbare bron Jason Schreier van Kotaku gaf een tijdje geleden al aan dat Far Cry 6 daadwerkelijk volop in ontwikkeling is. Meer zelfs, de nieuwste telg in de populaire shooter-serie van Ubisoft zou zelfs nog voor maart 2021 verschijnen. Een releasedatum in december/januari is dus best mogelijk.

Indien er een nieuwe Far Cry komt, bestaat de kans zelfs dat we de legendarische Vaas terug zijn. Zijn stemacteur hintte namelijk onlangs nog naar een comeback van zijn personage.

Onze laatste 3 droomgames

We hebben nog drie overige games die we echt volgende week willen zien aangekondigd worden. Op onze gaming website kan je deze zien en lezen.

Drie games waarbij de kans gigantisch groot is dat ze volgende week ook echt het daglicht zien.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments