Dit zijn de 10 meest veelbelovende games die zeker naar PlayStation 5 komen

Een lijstje met topgames

Sony kondigde al aan dat dit jaar de PlayStation 5 zal verschijnen. Het is slechts nog een kwestie van enkele weken voor de grote onthulling zal gedaan worden. Dan komen we ook te weten welke launchgames we mogen verwachten en welke andere titels we nog zullen zien in de komende twee jaar voor Sony hun nieuwste console.

Hoewel er nog maar ‘amper’ games officieel zijn bevestigd voor de PlayStation 5 zijn er toch enkele spellen die bijna met een 100% zekerheid uiteindelijk naar de PS5 zullen komen. Dit omdat het pure logica is dat er een sequel komt of omdat een ontwikkelaar al tussen de lijnen door liet blijken dat ze volop bezig zijn met deze bepaalde game.

Dit zijn de tien games die wij zo snel mogelijk willen zien op PlayStation 5:

Godfall

Mogelijke releasedatum: 2020 (launchgame)

Godfall werd enkele weken geleden officieel onthuld en wordt gemaakt door de makers van Borderland. We mogen ons verwachten aan een zogenaamde ‘loot slasher’ met waanzinnige graphics. We zullen overigens niet lang moeten wachten want de ontwikkelaar vertelde al dat Godfall een PlayStation 5 launchgame zal zijn.

Horizon Zero Dawn 2

Mogelijke releasedatum: 2020 (launchgame), 2021

Het is al lang geen publiek geheim meer dat de Nederlandse ontwikkelaar Guerrilla Games volop bezig is met de ontwikkeling van een sequel op het immens populaire Horizon Zero Dawn. We zouden weer in de huid kruipen van Aloy en weer op jacht gaan naar mechanische dino’s in een gigantische open wereld.

Het origineel verscheen in 2017 en zou tegen het einde van dit jaar al bijna vier jaar in ontwikkeling zijn. Aangezien ontwikkelaar Guerrilla Games in het verleden al heeft aangegeven elke 3 tot 4 jaar een nieuwe game wil uitbrengen, is er een kleine mogelijkheid dat we deze Horizon 2 als launchgame zien en anders in 2021

God of War 2

Mogelijke releasedatum: 2021, 2022

Ook deze game is absoluut nog niet officieel bevestigd, maar door verschillende vacatures bij Santa Monica is het een heel slecht bewaard geheim dat een sequel op de populaire reboot in de maak is.

Het origineel verscheen in 2018 en bij Santa Monica nemen ze graag hun tijd om een topgame te maken. Corey Barlog, hoofd van de studio, gaf al aan in een interview dat hun huidige God of War-plannen veel te ambitieus waren voor een DLC. Verwacht dus de zogenaamde ‘God of War 2’ niet voor 2021.

Call of Duty Black Ops 5

Mogelijke releasedatum: 2020 (launchgame)

Krijgen we dit jaar een nieuwe Call of Duty? Absoluut. En zal deze nieuwe game zowel verschijnen voor PlayStation 4 als Sony hun vijfde console? Wees daar maar 95% zeker van. Dit jaar zou ontwikkelaar Treyarch blijkbaar de nieuwste COD op de markt brengen en zij zijn natuurlijk gekend voor hun Black Ops-games.

De kans dat we dus dit jaar Call of Duty Black Ops 5 op de PlayStation 5 kunnen spelen, is immens groot. In het slechtste geval zal het gaan om een andere Call of Duty-game

The Elder Scrolls VI

Mogelijke releasedatum: 2021, 2022

The Elder Scrolls VI werd in 2018 officieel onthuld met een korte teaser trailer. Natuurlijk niet al te verrassend gezien het gigantische succes van het vorige deel.

Bij Bethesda gaven ze al aan dat de game grootser en spectaculairder als ooit zal worden. Voor dit echter te verwezenlijken zijn de huidige consoles blijkbaar niet meer krachtig genoeg. The Elder Scrolls VI zal dan ook alleen verschijnen voor PlayStation 5, Xbox Series X en PC. Niet meer dus op current gen.

The Lord of The Rings: Gollum

Mogelijke releasedatum: 2021

Enkele weken geleden werd er een gloednieuwe Lord of the Rings redelijk kleinschalig onthuld. Deze keer kruipen we in de huid van de bekende Gollum. We kennen allemaal zijn levensverhaal uit de boeken en de film, maar de game zal zich afspelen voor het bekende Lord of the Rings-avontuur.

Bij de aankondiging werd gezegd dat de game zal verschijnen voor ‘alle consoles die op dat moment relevant zijn’. Een PlayStation 5-release lijkt dus een 100% zekerheid.

Assassin’s Creed: Kingdom

Mogelijke releasedatum: 2020 (launchgame)

Dit jaar verschijnt er sowieso een nieuwe Assassin’s Creed en als we het gigantische aantal geruchten mogen geloven, zal deze game zich afspelen tijdens de tijd van de vikings. We zouden heel wat verschillende steden gaan bezoeken en onder andere de avonturen volgen van de bekendste viking aller tijden: Ragnar Lothbrok.

Het ziet er naar uit dat Kingdom een crossgen-game zal worden. Net zoals Assassin’s Creed: Black Flag ook verscheen voor PS3 en PS4. Het zal ongetwijfeld heel interessant zijn om te kijken wat de nieuwe Assassin’s Creed op PlayStation 5 kan brengen tegenover de huidige consoles.

Benieuwd naar de laatste drie PlayStation 5-games?

Wil je weten welke drie games nog ontzettend veelbelovend zijn voor de PlayStation 5? Dan verwijzen we je even door naar onze gaming website 1337 Games.

4 Comments
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments