Dit zijn de 12 beste shooter-games ooit

Er waren honderden geweldige shooters om uit te kiezen

Zonder enige twijfel is het shootergenre veruit het populairste op PC en consoles. In de laatste twintig jaar verscheen er tientallen prachtige pareltjes. De ene nog een stuk beter dan de anderen.

Maar wat zijn nu de beste shooters ooit? We stelden een lijst samen waar ongetwijfeld niet iedereen er met eens zal zijn, maar er kan niet ontkend worden dat het hier om enkele fantastische games gaat.

12. Overwatch

Releasedatum: 2016

Overwatch komt uit het huis van de Blizzard Entertainment-stal en zoals bijna altijd zijn dit zeer kwalitatieve games. Hun multiplayer shooter die in 2016 verscheen was een schot in de roos die vier jaar na release nog steeds immens populair is.

11. SOCOM II: US Navy Seals

Releasedatum: 2013

Om de charme van SOCOM II te begrijpen, moet je eigenlijk het orgineel op de moment van release hebben gespeeld. De singleplayer was een leuke eenmalige ervaring, maar het was de multiplayer die schitterde. De game was zonder enige twijfel de beste multiplayer-game ooit op PlayStation 2. Niet alleen speelde de game heerlijk, maar het tactische aspect, de verslavende maps en de community waren geweldig. Fans hopen nog altijd op een remake van deze heerlijke klassieker. De oude SOCOM-magie zie je namelijk nog zelden in hedendaagse shooters.

10. Bioshock

Releasedatum: 2007

De eerste BioShock-game zette een nieuwe standaard op gebied van sfeersetting in shooters. De confrontaties met de Big Daddy’s waren legendarisch en het gebruik van originele wapens in een fantastische omgeving zijn onvergetelijk.

9. Call of Duty

Releasedatum: 2003

Voor bijna iedereen is dit nog steeds de beste Wereldoorlog II-shooter ooit gemaakt. De start van de populairste shooterserie ooit was verdomd episch door geweldige gameplay en een boeiend verhaal. Deze Call of Duty legde de lat voor shooters in die tijd nog net een tikkeltje hoger.

8. Halo 2

Releasedatum: 2004

Deze Halo 2 was één van de eerste grote verkooptoppers op de originele Xbox. Het was deze game die ervoor zorgde dat de online service op Xbox een gigantisch succes werd. Deze Halo 2 had een korte singleplayer, maar had uiteindelijk wel immens veel content. Een fantastische multiplayer-shooter.

7. Battlefield 3

Releasedatum: 2011

Battlefield 3 was een sublieme shooter die een nieuwe standaard zette voor oorlogsvoering op grote schaal. Met 64 spelers op een gigantische map vol met voertuigen het tegen elkaar opnemen, maakte het één van de beste online shooters die we ooit hebben gespeeld.

6. Portal

De eerste Portal-game verbaasde vriend en vijand. Bij het spel moest je flink nadenken om het uiteinde van verschillende kamers te bereiken. Jouw enige wapen was een teleportatie-geweer. De sfeer, het design en de levels waren echter zo uitmuntend dat dit een FPS is die je echt gespeeld moet hebben.

Releasedatum: 2007

5. Counter Strike

Releasedatum: 1999

Counter Strike begon eigenlijk als een officiële mod voor Half-Life. De game en de franchise groeide echter al snel uit tot één van de populairste competitive shooters ooit. Counter Strike was door zijn sublieme gameplay uiteindelijk één van de allereerste echt populaire online shooters op de markt.

4. GoldenEye 007

Deze GoldenEye is zonder enige twijfel de beste filmgame ooit gemaakt. De splitscreen multiplayer modus bezorgde heel wat gamers legendarische momenten. Deze GoldenEye was een pionier op het gebied van free-roam shooters en stapte toen af van het on-rails principe. Ongezien in die tijd.

Releasedatum: 1997

Onze top 3?

Wil je weten wie onze top 3 gehaald heeft als beste shooters ooit? Dan verwijzen we je even door naar onze gaming website 1337 Games.

4 Comments
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments