Dit zijn de eerste ‘real time’ PlayStation 5 gameplaybeelden en het is ‘mindblowing’

Wauw

In oktober 2020 ligt de PS5 in de winkelrekken. De prijs wordt geschat rond de 499 euro, maar dit wordt volgende maand officieel bekend gemaakt. De PlayStation 5 is overigens maar liefst zes keer krachtiger dan een gewone PS4. Wat wil dit nu exact zeggen?

Waanzinnige gameplaybeelden

Zo zullen heel wat games die exclusief voor de PlayStation 5 gemaakt worden, draaien op de Unreal Engine 5. Dat de mogelijkheden eindeloos zijn tegenover de PS4 is een understatement.

Zo zie je in onderstaande video ‘real time’ gameplaybeelden van een PS5-game die volledig gebruikt maakt van de kracht van de console. De graphics zijn niet enkel waanzinnig, maar er zijn zoveel andere kleine details die nooit mogelijk zouden zijn op de huidige consoles.

De makers van deze tech demo zijn ook duidelijk over wat hun doel is en dat is er ook aan te zien:

“Eén van de doelen op de PlayStation 5 is om fotorealisme te creëeren die op gelijk hoogte staat van film CGI en gewoon het echte leven. Met de Unreal Engine 5 krijgen ontwikkelaars alle tools om dit ook daadwerkelijk te kunnen realiseren.”

In juni volgt de grote PS5-onthulling en zullen we tal van nieuwe games zien die minstens even mooi of zelfs nog mooier zijn als onderstaande video.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments