Het lijkt officieel: PlayStation 5-games zullen een stuk duurder zijn dan PS4-games

Iets dieper in de portemonnee tasten

Je kan op Bol.com al enige tijd verschillende PlayStation 5 games bestellen in pre-order. Maar de prijs is daar nu wel aanzienlijk hoger dan deze voor PlayStation 4-games. Het kon zijn dat dit gewoon plaatshouders waren en dat later de prijs nog verlaagd zou worden, maar het ziet er naar uit dat PS5 (en Xbox Series X) toch daadwerkelijk duurder zullen zijn.

2K onthult officieel dat PS5- en Xbox Series X versie duurder zullen zijn

Vandaag onthulde 2K alle coveratleten voor de opkomende NBA 2K21-game. Interessant hierbij is dat ze ook een officiële tabel naar buiten brachten met de prijzen van de verschillende edities. Daar staat ook in dat de PS5-versie en Xbox Series X-versie daadwerkelijk duurder zullen zijn.

Ook het officiële persbericht van 2K voor België en Nederland bevestigt de meerprijs:

De adviesprijs voor NBA 2K21 op de huidige generatie consoles is €69,99. Voor de PlayStation 5 en Xbox Series X zal NBA 2K21 beschikbaar zijn voor €74,99.

In realiteit zullen sommige retailers wellicht een iets lagere prijs van 59,99 euro (PS4, Xbox One) en 69,99 euro (PS5, Xbox Series) hanteren. Het ziet er echter sowieso naar uit dat games voor de nieuwe consoles minstens 10 euro meer kosten. NBA 2K21 kan je nu ook al bestellen voor de nieuwe Xbox en je betaalt inderdaad een stuk meer.

Indien we kijken naar alle PlayStation 5-games op Bol.com die je nu al in pre-order kan plaatsen, is een meerprijs van 15 euro zelfs een zeer reeële mogelijkheid. Het zou dus best kunnen dat PlayStation 5 exclusives nog een tikkeltje meer kosten dan multiplatform games.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments