Must-have: Wij speelden één van de beste games ooit om samen met je vriend/vriendin/minnares te spelen

Een game die je moet gespeeld hebben

Vroeger was ‘couch gaming’ nog heel hip en ontzettend leuk. Met ‘couch gaming’ bedoelen we gezellig met je vrienden naast elkaar in de zetel zitten terwijl je dezelfde game met elkaar of tegen elkaar speelt. Tegenwoordig hebben zulke games vooral plaats gemaakt voor online spellen. De enige ‘singleplayer’ games waarbij dit tegenwoordig nog kan zijn sport- of vechtspellen.

Verslavend en subliem

Onlangs werd echter ‘It Takes Two’ op de markt gebracht. Een game die je simpelweg niet alleen kan spelen, maar enkel online met iemand anders of gewoon samen op de zetel met een maatje. Een spel waarbij samenwerken van het hoogste belang is en het is vooral ook verdomd leuk en verslavend.

In ‘It Takes Two’ kruip je in de huid van een getrouwd koppel dat op scheiden staat omdat ze elkaar kotsbeu zijn, maar na een wens van hun dochter veranderen ze plots in kleine poppetjes en komt de gehele wereld tot leven. Dit klinkt misschien wat kinderachtig, maar het is simpelweg subliem uitgewerkt en is eigenlijk boeiend voor zowel jong als oud. Zelfs als de stijl je niet aanspreekt, zal je nog positief verrast worden.

Heel het avontuur lang word je scherm in twee verdeeld en moet je opdrachten uitvoeren die je enkel kan doen om met je vriend, vriendin of minnares naast je in de zetel (of online). De kleine wereld die tot leven is gekomen i knettergek en de manieren waarop je moet samenwerken zijn ontzettend origineel, verslavend en vooral niet te repetitief.

Zelfs een niet gamende vriendin vond het fantastisch

Ondergetekende heeft een vriendin die af en toe wel eens een game opstart zoals Pokémon of Spyro en al de rest is ze altijd onmiddellijk kotsbeu. Een echter gamer kan je haar dus moeilijk noemen. Toen ik haar echter dwong om ‘It Takes Two’ te spelen, was het al snel kraaien van de pret.

Ook zij vond het fantastisch om samen met mij uit te vogelen hoe we een level moesten uitspelen en was elke keer opnieuw ontzettend enthousiast over het nieuwste wapen dat ze in haar handen kreeg. Ook haar mond viel open van de originaliteit en wanneer je elke keer weer een gloednieuwe, prachtige omgeving voorgeschoteld krijgt waarin je jezelf mag uitleven met twee.

We kunnen hier pagina’s lang gaan uitleggen wat voor soort wapens, puzzels, baasgevechten en levels er zijn, maar de filmpjes en screenshots geven je alvast een goed idee. De charme ligt bovendien vooral in alles zelf ontdekken. ‘It Takes Two’ is eigenlijk één van de beste games die ik in jaren heb gespeeld. De gameplay is geweldig, de levels zien er wonderbaarlijk uit en het moeten samenwerken en communiceren is tot in de puntjes uitgewerkt.

Conclusie: Kopen is de boodschap voor deze spotprijs

We kunnen eigenlijk enkel maar zeggen dat kopen de boodschap is. Indien je graag samen met één van je vrienden speelt (al dan niet op afstand) dan is ‘It Takes Two’ al een must-have. Wanneer je echter samenspeelt met je vriendin/vrouw/minnares/vriend terwijl die naast je in de sofa zit dan krijg je één van de leukste avonturen voorgeschoteld die je terug katapulteert naar simpelere tijden.

Een tijd waarin games spelen met je familie of vrienden ondanks de mindere graphics en beperkte controls vaak gewoon ontzettend gezellig was. Geloof ons vrij, en dit zeggen we niet snel, dit is een avontuur van 15 uur dat je moet beleven en elke euro waard is. Het feit dat ‘It Takes Two’ voor een spotprijsje verkocht wordt, maakt het enkel nog maar meer de moeite.

Een dikke must-have dus: meer info en ‘It Takes Two’ kan je hier kopen.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments