Op zoek naar een nieuwe game? Dit zijn de 13 grote game releases van september

Je weet weer wat te kopen

Crusader Kings III (PC) – 1 september
Net als de vorige games is Crusader Kinds III, een dynasty simulator wat zich afspeelt in de middeleeuwen. De game start in de tijd van de Vikingen en eindigt bij de Byzantijnen. Karakters hebben volledige 3D models, traits en persoonlijkheden. Keuzes kunnen effect hebben op het stressniveau van een karakter. Er zijn vijf levensstijlen die karakters kunnen volgen. Verder zijn alle religies speelbaar en bijna alle regeringen. Als laatste is de map viermaal zo gedetailleerd als de vorige game en iets groter.

Je kan Crusader Kings hier kopen.

Spellbreak (PC, PS4, Xbox One, Switch) – 3 september
De volgende free-to-play hit? Dit is geen shooter zoals alle andere Battle Royale-games. In plaats van geweren moet je hier vechten met magische aanvallen. Magie staat centraal in Spellbreak. De game heeft een cell-shaded grafische stijl en bevat meerdere classen met unieke vaardigheden. In Spellbreak speel je met minstens 6 en maximaal 42 spelers in één wereld. Er is zowel een solo als een squad-modus. De game is ook volledig cross-play dus je vrienden moeten niet dezelfde consoles bezitten.

WRC 9 (PC, PS4, Xbox One) – 3 september
Kruip achter het stuur om door de meest realistische parcours van de FIA World Rally Championship te crossen. WRC 9 biedt adembenemende landschappen vol met schuine scherpe bochten. Race in de prachtige landschappen van onder andere Japan, Nieuw-Zeeland en Kenia. De game bevat verbeterde phyiscs zodat het besturen van een rally auto zo precies en realistisch mogelijk is. De graphics zijn verder enorm verbeterd en er is een volwaardige carrièremodus.

Je kan WRC 9 hier kopen voor een scherpe prijs.

Tony Hawk’s Pro Skater 1 and 2 remaster (PC, PS4, Xbox One) – 4 september
Tony Hawk is terug met twee van de beste games in de franchise in een nieuw jasje. De remasters van de klassieke skateboard-games zijn behoorlijk aangepast en verbeterd voor de huidige hardware. De game is speelbaar in 4K/60fps op de Xbox One X, PlayStation 4 Pro en de PC. Alle levels, moves, skaters en muziek uit het origineel zijn terug. Maar er is ook nieuwe content namelijk online multiplayer, gloednieuwe special moves en de mogelijkheid om je eigen skater en skatepark aan te maken.

Je kan Tony Hawk Pro Skater 1 + 2 nu al bestellen op Bol.com zodat je deze op release in de brievenbus krijgt.

Marvel’s Avengers (PC, PS4, Xbox One, Stadia) – 4 september
Mogelijk is de grootste release van de maand september, de game Marvel’s Avengers. Dit is een groot project wat jaren ondersteund zal worden met gratis uitbreidingen. De game heeft een volwaardig Avengers-verhaal, er zijn speciale verhaalmissies voor specifieke helden en er zijn co-op missies die je met vrienden kan spelen.

Het verhaal speelt zich af tijdens Avengers Day waarbij alles verkeerd gaat in San Francisco en The Avengers krijgen hier de schuld van. Vijf jaar na deze gebeurtenis is de wereld heel anders geworden. De Avengers zijn uit elkaar gegaan. De wereld wordt beschermd door een mysterieuze organisatie genaamd AIM die AI en robots gebruikt. Het is aan de jonge Kamala Khan met haar unieke vaardigheden om de Avengers weer op pad te krijgen.

Je kan Marvel’s Avengers nu al bestellen op Bol.com zodat je deze op release in de brievenbus krijgt.

NBA 2K21 (PC, PS4, Xbox One, Switch, Stadia) – 4 september
De beste basketbal-game is dit jaar nog beter. NBA 2K21 bevat een gloednieuwe carrièremodus, gefinetuned gameplay en een uitgebreide myNeighbourhood.

In myCareer begin je als een scholier genaamd Junior. Jij moet je weg zien te vinden naar de top van de NBA. Dit doe je allereerst door mee te doen met de tien officieel gelicentieerde college programs. Jouw vader was een top basketballer, en het is jouw droom om zijn voetsporen te volgen.

NBA 2K21 is hier te koop met verschillende pre-order bonussen.

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning (PC, PS4, Xbox One) – 8 september
De sleeper hit van de tijd van de PS3 en de Xbox 360 krijgt een remaster. Kingdoms of Amalur is een open wereld RPG. Kingdoms of Amalur: Reckoning speelt zich af in de Faelands, een land waar onsterfelijke Fae wonen van het zomer- en winterrijk. Er heerst een bloedige strijd tussen een splintergroep van de Fae van het winterrijk en de sterfelijke rassen. De speler is een van de soldaten van de sterfelijke rassen, die bekendstaat als de Fateless One.

De remaster heeft prachtige visuals, verbeterde gameplay en intense, aanpasbare RPG-combat.

Je kan Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning hier kopen.

Pro Evolution Soccer 2021 – season update (PC, PS4, Xbox One) – 15 september
PES 2021 wordt geen nieuwe game, want Konami is bezig met het ontwikkelen van een volwaardige next-gen PES met een nieuwe Engine.

PES 2021 komt alsnog maar dan als een update voor PES 2020 met een prijskaartje van €30. Voor dat geld ontvangen spelers alle nieuwe opstellingen, transfers en voetbaltenues zodat je helemaal up-to-date bent. De update voegt daarnaast het UEFA Euro 2020-toernooi toe aan de game. EURO 2020 werd uitgesteld naar de zomer van 2021, maar PES-spelers die de update binnenhalen kunnen dus al vanaf dit najaar ermee aan de slag.

Je kan Pro Evolution Soccer 2021 – season update hier kopen.

Crysis Remastered (PC, PS4, Xbox One) – 18 september
De koning van de graphics is terug. Crysis Remastered bevat gloednieuwe textures, belichtingen en ondersteund Ray Tracing niet alleen op de PC, maar ook op de Xbox One X en de PlayStation 4 Pro. Dit komt omdat de CryEngine softwarematig Ray Tracing kan weergeven. Hiermee wordt Crysis Remastered de eerste game op de PS4 en de Xbox One met Ray Tracing. Op de PC kunnen gamers hardware matige Ray Tracing inschakelen. Ray Tracing is een nieuwe feature in games om realistische reflecties en het correct afbuigen van licht weer te geven.

WWE 2K Battlegrounds (PC, PS4, Xbox One, Switch) – 18 september
WWE 2K Battlegrounds wordt gemaakt door de studio achter de goed ontvangen NBA 2K Playgrounds namelijk Saber Interactive. In deze game kan je aan de slag met veel bekende worstelaars die de meest gekke moves uitvoeren. De game is makkelijk op te pakken maar bevat ook diepte voor de mensen die echt competitief willen spelen.

Je kan WWE 2K Battlegrounds hier kopen.

Mafia: Definitive Edition (PC, PS4, Xbox One) – 25 september
GTA VI laat lang op zich wachten, maar gelukkig is er binnenkort een andere open wereld game die draait om criminelen.

Mafia: Definitive Edition is een van top tot teen opnieuw gemaakte remake van de onvergetelijke eerste open wereld crime-game uit de trilogie. Alles is hier opnieuw gemaakt met de nieuwe Mafia Engine. Denk aan cinematics, het rijden, schieten, cover, effecten, animaties, belichting, audio, reflecties en meer.

Je kan de Mafia: Definitive Edition hier bestellen, zodat je deze op release in je brievenbus krijgt.

Baldur’s Gate 3 – Early Access (PC, Stadia) – 30 september
De Belgische Larian Studios werkt al een tijdje aan een nieuw deel in de geliefde Baldur’s Gate RPG-serie. De speler wordt in deze game ontvoerd door de Mind Flayers, een Tadpole is geplaatst in het hoofd van de speler. De Mind Flayers worden gestopt door drie helden op grote draken waarna het schip van de Mind Flayers crasht. Jij overleeft de crash maar komt erachter dan je maar enkele dagen hebt om de Tadpole uit je hoofd te krijgen. En dus begint je avontuur in een wereld vol met gevaren en mysterie.

Second Extinction – Steam Early Access (PC) – 30 september
Dinosaurussen zijn al een tijdje uitgestorven maar in de game Second Extinction, van de makers van Just Cause, zijn ze weer terug.

De mensheid moet de dinosaurussen voor eens en voor altijd uitroeien. In deze co-op shooter is de mensheid zeer goed gewapend voor de strijd, maar de dino’s zijn enorm in de meerderheid. De belangrijkste vraag is wie gaat er dit keer uitsterven de mensheid of de dinosaurussen?

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments