PlayStation 6 graphics? Tech demo toont hoe waanzinnig games er zullen uitzien in de toekomst

Ongelofelijk

Het is ongeveer 22 jaar geleden toen de PlayStation 2 voor het eerst in de winkelrekken lag. De stap van de allereerste PlayStation-console naar de opvolger was toenmalig gigantisch. We vonden de graphics van games in die tijd bijna allemaal waanzinnig maar er nu op terug kijkend dan lijken het eerder vierkante blokken.

Dat toont hoe verwend we zijn vandaag de dag. De graphics in de huidige tijd op de PlayStation 5, de Xbox Series X en PC’s zijn ongelofelijk maar het kan nog zo veel beter. De makers van de Unity Engine tonen bijvoorbeeld in een nieuwe tech demo wat er mogelijk is qua grafische pracht indien ontwikkelaars in de toekomst gebruik gaan maken van hun nieuwe engine.

We zien in deze video een dame die eigenlijk niet meer te onderscheiden is van een echte mens. Voor alle duidelijkheid, het gaat hier dus niet om een video met een echte acteur maar om indrukwekkende gaming graphics. Zullen games er binnen enkele jaren zo uitzien op de onvermijdelijke PlayStation 6? Het zou zeker en vast kunnen.