Review Logitech G733 Lightspeed – Nauwkeurige audiohelderheid voor de kleurrijke gamer

Een kwalitatieve headset

Veel gaming headsets lijken op elkaar. Grote oorkussens, grote microfoon en altijd de kleuren wit, zwart of grijs. Logitech komt nu met een nieuwe lijn aan draadloze headsets die wel heel kleurrijk en opvallend zijn. Maar is de Logitech G733 Lightspeed ook comfortabel en klikt het goed? Oftewel, is dit een gaming headset die jij moet overwegen?

Wat zit er in de doos?

De Logitech G733 Lightspeed is een draadloze headset en werkt dus niet met een kabel. In de doos heb je daarom geen kabels wel een USB Bluetooth receiver, een USB-C-oplaadkabel, boekjes, een losse microfoon en natuurlijk de headset zelf. Het inpakken is leuk gedaan door Logitech en geeft een goede eerste indruk.

Kleurrijk design

De Logitech G733 is een koptelefoon die juist de kleurrijke gamer kant op gaat. En dat zie je overal terug. De headset zelf is in meerdere kleuren te krijgen waaronder wit, zwart, lichtblauw en lila. Maar de hoofdbandjes zijn van andere kleur. Lila heeft bijvoorbeeld een groene hoofdband en bij de witte headset is er een paars hoofdbandje. Deze zijn verwisselbaar en los te koop voor maar €9,99, waardoor je zelf een kleurencombinatie kan maken. Bij de microfoon verkoopt Logitech losse hoezen om je headset te personaliseren zoals een gele ster of een blauw hartje. Microfoonhoezen zijn niet echt iets voor ons, maar bijvoorbeeld een streamer kan hiermee wel meer opvallen.

De Logitech G733 bevat daarnaast aan beide kanten RGB-verlichting. Wanneer je de headset inschakelt gaan de lampjes meteen branden wat heel cool oogt. En wanneer je de headset aan het opladen bent, dan gaan de lampjes groen knipperen. De gebruiker kan via de Logitech G Hub-applicatie, de kleuren en werking van de verlichting naar wens aapassen.

Logitech’s strategie om juist heel kleurrijke producten te maken, is wat ons betreft heel logisch want heel veel gamers houden helemaal niet van saaie producten, maar willen juist zoveel mogelijk opvallen met hub gaming setup.

Features

De logitech G733 is een volledig draadloze headset. Je kan er dus geen audiokabel in doen, wat eigenlijk wel jammer is. Wanneer je batterij leeg is, kan je dus niet verder met deze headset door er een kabel in te doen. De headset gaat gelukkig wel lekker lang mee namelijk 29 uur wanner de lichtjes zijn uitgeschakeld en 20 uur met de lichtjes aan. Het bereik van deze headset is goed, namelijk 20 meter. In de praktijk kan dit wel iets lager zijn, vooral als je dikke muren in je huis hebt. Deze headset is compatibel met Windows PC, macOS en de PlayStation 4. Op de PS4 moet je alleen de receiver in een USB-poort doen om direct aan de slag te gaan met deze headset.

Aan de onderzijde van de linker kussen, is er een volumewiel, een USB-C-poort om de headset op te laden, een power-button een microfoon demp-knop en een ingang voor de microfoon. De microfoon van deze headset is namelijk niet ingebouwd en is los. De gebruiker moet de microfoon zelf in de headset doen om online te kunnen communiceren. Een losse microfoon is handig, want mocht er ooit iets defect gaan, dan hoef je alleen de microfoon te vervangen en niet de volledige headset. Aan de rechterzijde van deze headset is er geen enkele knop of ingang, alles is dus te vinden aan de linkerkant.

Bouwkwaliteit en comfort

De Logitech G733 is gemaakt van plastic om de headset zo licht mogelijk te houden. Het weegt maar 278 gram, waardoor je nauwelijks het gevoel hebt tijdens gamen dat er iets op je hoofd drukt. Het plastic voelt goed maar niet heel stevig, voorzichtigheid is toch aangeraden. De ophangingsband is gemaakt om het gewicht te verlichten en dat voelt heel goed.

Daarnaast zijn de oorkussens heel comfortabel en zijn van het type over-ear. De kussens gaan dus niet op maar over je oren, waardoor er geen druk ontstaat. Hierdoor kan je deze headset makkelijk urenlang gebruiken voor gamen of multimedia, zonder dat je er last van begint te krijgen. De kussens van de G733 zijn niet gemaakt van leer zoals bij veel headsets, maar van een hele zachte traagschuim die bestaat uit twee lagen. Dit materiaal is behoorlijk comfortabel, en zien we graag terug bij meerdere headsets.

Klinkt heel goed

Het belangrijkste van een headset blijft audio-kwaliteit en dat zit heel erg goed met de G733. Het geluid is helder en voelt heel gebalanceerd. Gebruikers kunnen met de officiële Logitech G Hub-applicatie, het geluid naar wens aanpassen. Eigen profielen zijn mogelijk maar ook geavanceerde opties worden ondersteund zoals Blue Voice en DTS HeadphoneX 2.0 surround sound. Vooral dat laatste maakt erg indruk alsof je in een IMAX of DOLBY-bioscoopzaal zit.

De G733 is uitgerust met 40mm drivers wat niet alleen goed is voor gaming maar ook voor films en muziek. Instrumenten zijn heel helder te horen en van elkaar te onderscheiden met deze headset. De bas is sterk, maar via de applicatie kan je dit zelfs nog hoger zetten als je daar liefhebber van bent.  

Microfoon

De microfoon van de G733 is prima en doet wat het moet doen. Het is niet waanzinnig goed, maar dat is ook niet te verwachten van een kleine microfoon die los moet worden gekoppeld. Voor streamers is er een ‘Blue Voice’ optie, die je microfoon beter moet maken voor een livestream.

Conclusie

De Logitech G733 Lightspeed is een hele fijne gaming headset. Het design is kleurrijk en dat pas uitstekend bij de moderne gamer. Wat betreft comfort is alles prima waardoor je uren aan de slag kan met deze headset. Op de PC kan je de headset helemaal naar wens instellen. Geluidskwaliteit is behoorlijk goed vooral wanneer je surround sound inschakelt. De microfoon is niet baanbrekend maar is goed genoeg voor een chat of een livestream. Kortom, de Logitech G733 Lightspeed is een gaming headset die wij met genoegen kunnen aanraden aan alle gamers op de PC en de PS4.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments