Review: Spider-Man: Miles Morales – Geweldig op PS5 én PS4

Een must-have voor PlayStation-gamers

Marvel’s Spider-Man verscheen in 2018 exclusief op de PS4 en was een mega-succes. Maar liefst 20 miljoen exemplaren werden er verkocht. Reden genoeg dus voor een sequel. De nieuwste Spidey-game is overigens zowel beschikbaar op PS4 als op PS5. Wij speelden de PlayStation 5-versie.

Een nieuwe Spidey

In Spider-Man: Miles Morales, je raadt het al, speel je niet met Peter Parker, maar met Spidey zijn nieuwste maatje Miles. Hij is duidelijk nog niet zo heel ervaren en moet nog groeien in zijn rol als superheld. Peter is zijn mentor en komt soms voorbij in de game, maar de focus ligt wel 100% op Miles.

Het verhaal is niet wereldschokkend, maar meer dan boeiend genoeg met interessante slechteriken om je toch aan het scherm te kluisteren. De plottwists zagen we soms wel van een kilometer aankomen, maar dat stoorde gelukkig nooit. De dialogen zijn overigens ook typisch Spider-Man. Leuk geschreven, soms emotioneel, maar vaak genoeg met de nodige, luchtige humor.

New York is een boeiende speeltuin in de sneeuw

New York is nog altijd je speeltuin en de open wereld waarin je rondslingert met Miles is voor een groot deel hetzelfde. Deze keer speelt zich alles wel af in de winter, dus gebouwen en straten zitten onder een sneeuwtapijt. Daarnaast krijg je meer dan genoeg gloednieuwe, indoor locaties voorgeschoteld waardoor New York ook niet snel zal vervelen.

Er is overigens meer dan genoeg te doen in deze virtuele stad. Je kan niet alleen slingeren (dat nog altijd heerlijk aanvoelt) en van gebouwen springen, maar er zijn massa’s zijmissies om je toch flink wat uurtjes zoet te houden. Een groot deel daarvan is naar onze mening leuker dan deze uit het eerste deel. Er is iets meer variatie en er gebeurt bijna altijd wel iets anders. Je merkt dat er duidelijk veel tijd en liefde in deze missies is gestopt.

Qua gevechten doet Miles heel hard aan Peter denken met snelle combat waarbij je ook slim moet gebruiken maken van je gadgets en spinnenwebben. Om Miles echter toch een beetje uniek te maken, heeft Insomniac elektriciteit-krachten geïntroduceerd. Zo heeft de nieuwe Spidey een metertje en wanneer dit gevuld is kan je heel wat elektrische aanvallen doen. Er zijn gigantisch veel moves en combinaties mogelijk waardoor de gevechten absoluut niet snel gaan vervelen.

Vijanden zijn er overigens in alle vormen en formaten. Zo heb je de gewone straatboefjes die je behoorlijk snel neerknuppelt, maar je hebt ook nog de meer zwaar bewapende vijanden die soms een klein wapen dragen, maar ook helemaal bepantserd kunnen zijn.

Deze vragen elks dan weer een heel andere strategie. Het leukste zijn natuurlijk de baasgevechten waar je een bepaald patroon moet volgen om ze te verslaan. Variatie genoeg dus in vijanden, iets waar andere games nog wat van kunnen leren.

De kracht van de PlayStation 5

Aangezien we Spider-Man: Miles Morales op de PS5 speelde, maakte de graphics natuurlijk wel indruk. We zullen niet zeggen dat onze mond openviel, maar indrukwekkend is het wel. De integratie van raytracing (je kan in alle gebouwen de weerspiegeling zien zoals in de echte wereld) en de mogelijkheid om de game in 60 fps te spelen, is het grootste voordeel tegenover de PS4-versie.

De gigantische snelheid van de PS5 komt ook zeer goed tot zijn recht. Van laadtijden tijdens het opstarten of in de game zelf, is absoluut geen sprake. Terwijl je dit op PlayStation 4 nog wel hebt. Even met fast travel naar de andere kant van de stad gaan, gebeurt in een vingerknip. In de PS4-versie ben je al snel flink wat tijd daarvoor kwijt.

De PS5-versie is dus duidelijk de beste versie, maar we moeten eerlijkheidshalve wel zeggen dat het ook niet revolutionair veel beter is dat je deze game absoluut moet spelen op je gloednieuwe PlayStation 5. Ook op PS4 hoort Miles Morales nog bij de mooiste games ooit gemaakt.

Conclusie

Spider-Man: Miles Morales is net zoals de vorige Spidey-game een schot in de roos. Het verhaal is boeiend, de gameplay is nog altijd ontzettend leuk en New York is nog steeds een fantastische speeltuin. Het is dan ook een meer dan waardige sequel die je toch weer gemakkelijk 15 uur zoet zal houden.

Indien je een PS5 bezit dan is Miles Morales een geweldige launchgame. Zeker dankzij de extra voordelen tegenover de PS4-versie zoals raytracing, 60 fps en geen laadtijden, maar dat neemt niet weg dat de nieuwe Spidey-game ook op de oudere PlayStation 4 nog steeds een gigantische aanrader is.

Interesse in de nieuwe Spidey plots? Je kan Spider-Man: Miles Morales hier kopen voor PS4 of PS5.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments