Special: Alles wat je moet weten over Career Mode in F1 24 games
Special: Alles wat je moet weten over Career Mode in F1 24
games

Special: Alles wat je moet weten over Career Mode in F1 24

Nog maar een paar weekjes totdat uitgever Electronic Arts en ontwikkelaar Codemasters de nieuwe simulatie racegame F1 24 gaan uitbrengen. Onlangs waren wij uitgenodigd voor een speciale presentatie waar de ontwikkelaars verschillende features van de nieuwe game hebben behandeld. In een eerder artikel hadden we het over de verbeterde psychics en handling van auto's in F1 24. In dit artikel kijken we naar de verbeteringen van de nieuwe carrière modus.

In F1 24 kan je niet alleen je eigen personage aanmaken en spelen om wereldkampioen te worden van de Formule 1, maar voor het eerst kan je ook in de schoenen stappen van een echte coureur en bijvoorbeeld aan de slag als Max Verstappen voor team Red Bull of Lando Norris voor het team van Mclaren. Het is ook mogelijk om aan de slag te gaan met een legendarische icon uit het verleden of om zelfs met je carrière te starten in de F2 en te promoveren naar de top van de F1. Jij bepaalt waar je begint en wat je legacy gaat worden.

Gedurende een seizoen en je carrière, krijg je verschillende doelstellingen waar je aan moet voldoen. Per coureur kan dit verschillend zijn. Bij een Lewis Hamilton, Charles Leclerc en Max Verstappen wordt verwacht dat je voor de kampioenschap gaat met zoveel mogelijk podiumplekken. Voor een Yuki Tsunoda of een Lance Strol wordt verwacht dat je in de top 10 komt en punten pakt voor je team. Daarnaast kan je gedurende een seizoen, je eigen positie in de Driver Market beïnvloeden.

Wanneer je goed presteert op het asfalt, krijg je de mogelijkheid om deel te nemen aan zogeheten secret meetings met de managers van andere teams. Zo kan je in het geheim onderhandelen voor een nieuw en beter contract bij een team waar de verwachtingen groter zijn. Indien je begint bij de F2 en kan promoveren naar de F1, heb je volgens Codemasters meer onderhandelingsmacht aan tafel. Het is ook mogelijk om loyaal te blijven aan je team voor een stijging in erkenning, wat kan zogen voor een betere team moraal. Loyaal blijven kan er ook voor zorgen dat je wordt gekozen als de main driver voor je team en meer update mogelijkheden in Research and Development voor je auto. Volgens Codemasters is het ook mogelijk dat je ontdekt wordt door je team tijdens een secret meeting, wat negatieve impact kan hebben op team moraal.

Special: Alles wat je moet weten over Career Mode in F1 24

Real time updates

Driver ratings zijn dit jaar belangrijker dan ooit. Codemasters gaat de ratings van drivers real time aanpassen aan de hand van het echte F1-seizoen. In carrière heb jij ook een driver rating die omhoog, maar ook omlaag kan gaan, afhankelijk van hoe goed jij presteert tijdens een race en hoeveel van de doelstellingen je hebt gehaald. Tijdens je carrière krijg je accolades, dit zijn als het ware achievements die je hebt ontgrendeld door mijlpalen te halen en een icon te worden in de F2 en F1. Naast accolades heb je ook kleinere weekend targets die je kan halen. Deze zorgen voor een betere relatie met je team, wat kan zorgen voor meer R&D perks.

Rivaliteit met je teamlid keert terug in F1 24 met verbeteringen. Tijdens een race en een seizoen moet je proberen meer punten te halen dan je rivaal. Volgens Codemasters zijn er drie niveaus wat betreft de intensiteit van je rivaliteit. Zo is er Regular waarbij je af en toe met je teamlid vecht voor een hogere positie. Heated is een rivaliteit waarbij je meerdere keren in een seizoen tegen elkaar komt te staan. Denk aan de rivaliteit tussen Charles Leclerc en Carlos Sainz bij team Ferrari. Er is nog een niveau namelijk Career Defining. Hier vecht je een volledig seizoen tegen je rivaal om de kampioen te worden, een rivaliteit waar jaren over zal worden gesproken door de F1-community.

Codemasters komt dit jaar ook met Challenge Career, dit is als het ware een seizoen aan Driver Career-doelstellingen waarbij je speelt tegen de community met leaderboards. Samen met de community bijvoorbeeld via een poll op sociale media, zullen er verschillende uitdagingen gestart worden in F1 24. Om de 10 weken, kan je dan aan de slag met een nieuwe uitdaging met nieuwe regels, coureurs, circuits en weereffecten.

2 player career keert ook terug in F1 24. Je kan heel een seizoen spelen samen met een vriend die bijvoorbeeld je rivaal is in hetzelfde team. Zo wordt een seizoen veel competitiever, maar ook interessanter, want het spelen tegen een echte spelers is anders dan het spelen tegen de CPU. Contracts, accolades, R&D upgrades en meer zijn ook hier van toepassing.

Special: Alles wat je moet weten over Career Mode in F1 24

Releasedatum en beschikbaarheid

F1 24 staat gepland voor 31 mei 2024 voor de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series S en de PC via de EA App, Epic Games Store en Steam.

Spelers die F1 24 Champions Edition pre-orderen, ontvangen twee nieuwe Formula 1 Icons, 18,000 Pitcoin en een F1 World Bumper Pack ontvangen inclusief items om te gebruiken in zowel single player als multiplayer gameplay events. Spelers die de Champions Edition vooruitbestellen, kunnen verder drie dagen eerder aan de slag met de volledige game. Alle pre-orders worden daarnaast voorzien van een extra VIP Podium Pass. Spelers die de Standard Edition† pre-orderen ontvangen 5000 Pitcoin en een F1 World Starter Pack.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties