Special: Alles wat je moet weten over de verbeterde tracks, drivers en teams in F1 24 games
Special: Alles wat je moet weten over de verbeterde tracks, drivers en teams in F1 24
games

Special: Alles wat je moet weten over de verbeterde tracks, drivers en teams in F1 24

Later deze maand komen uitgever Electronic Arts en ontwikkelaar Codemasters met de nieuwe simulatie racegame F1 24. Onlangs waren wij uitgenodigd voor een speciale presentatie waar de ontwikkelaars verschillende features van de nieuwe game hebben behandeld. In een eerder artikel hadden we het over de verbeterde psychics/handling en de verbeterde Career Mode in F1 24. In dit artikel kijken we naar de verbeteringen wat betreft tracks, drivers en teams.

Enkele bekende tracks zijn in F1 24 opnieuw gedaan om het zo authentiek mogelijk te maken. Codemasters is deze plekken gaan bezoeken en hebben heel veel foto’s en video’s gemaakt van alle kleine details. Vervolgens zijn deze details verwerkt in de nieuwe versies van de tracks in F1 24. Onder andere de Belgische Circuit Spa-Francorchamps is helemaal vernieuwd. De game directeur van F1 24 noemt de Belgische circuit de zijn persoonlijke favoriet. Iedere bocht en lijn is hier opnieuw gedaan, maar ook alles buiten de weg zoals de tribunes. Andere tracks die ook een grote update hebben gekregen zijn Silverstone, Losail en Jeddah. Omdat China dit jaar onderdeel uitmaakt de kalender, kan je in F1 24 ook racen in Shanghai International Circuit.

f1 24 battle

Echte stemmen in-game

Codemasters maakt het dit jaar extra realistisch door de echte F1-sterren opnieuw te scannen met geavanceerde camera’s die ook worden gebruikt door EA voor onder andere EA Sports FC, UFC en Madden. Sterren zoals Max Verstappen, Lewis Hamilton en Charles Leclerc zien er dit jaar nog realistischer uit.

Daar blijft het niet bij, want de drivers zijn dit jaar ook realistisch tijdens het racen. Een Max Verstappen gaat echt klinken zoals Max Verstappen. Dat komt omdat Codemasters dialogen uit de echte races, heeft gebruikt voor momenten in de races van F1 24. Als je als Carlos Sainz een podiumplek haalt, dan krijg je zijn overweldigende enthousiasme ook mee. Als je botst als Yuki Tsunoda, dan krijg je zijn frustratie te horen, net als in het echt. Als er iets gebeurd, dan hebben de drivers nu realistische opmerkingen met echte stemmen, zo krijg je een net wat authentiekere race ervaring.

Ook leuk is dat F1 24 als het ware een online competitie heeft tussen alle spelers. Je kiest namelijk een team aan het begin van de game. Alles wat je vervolgens doet in F1 24, zorgt voor punten voor je gekozen team. Het team met de meeste punten na een bepaalde periode, ontvangt van Codemasters, leuke in-game items zoals een speciale kenteken of een livery update.

f1 24

Releasedatum en verschillende edities

F1 24 staat gepland voor 31 mei 2024 voor de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series S en de PC via de EA App, Epic Games Store en Steam.

Spelers die F1 24 Champions Edition pre-orderen, ontvangen twee nieuwe Formula 1 Icons, 18,000 Pitcoin en een F1 World Bumper Pack ontvangen inclusief items om te gebruiken in zowel single player als multiplayer gameplay events. Spelers die de Champions Edition vooruitbestellen, kunnen verder drie dagen eerder aan de slag met de volledige game. Alle pre-orders worden daarnaast voorzien van een extra VIP Podium Pass. Spelers die de Standard Edition† pre-orderen ontvangen 5000 Pitcoin en een F1 World Starter Pack.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties