Special: Diablo IV gaat over de liefde en haat tussen de demon Lilith en de engel Inarius games
Special: Diablo IV gaat over de liefde en haat tussen de demon Lilith en de engel Inarius
games

Special: Diablo IV gaat over de liefde en haat tussen de demon Lilith en de engel Inarius

Binnenkort verschijnt de nieuwe RPG Diablo IV, het vervolg op Diablo III uit 2011. Diablo IV ging over de Prime Evils, de terugkeer van Diablo en vervolgens in de DLC over de engel die kwaadaardig werd genaamd Malthael.

Het einde van Diablo III: Reaper of Souls liet de wereld in een bepaalde staat achter. De mensheid heeft veel geleden onder de Reapers en de wereld is chaotischer dan ooit door de impact van de Prime Evils.

Diablo IV speelt zich 50 jaar na de gebeurtenissen van Diablo II af. Lilith, de moeder van Demonen en dochter van haat wordt met een blood ritual tot leven gewekt, zie trailer hieronder. Lilith’s terugkeer zal de wereld van Sanctuary opnieuw doen veranderen, maar er is hoop. Een Engel genaamd Inarius, bevindt zich tussen de mensen en heeft het gemunt op Lilith.

Wat blijkt? Lilith heeft Inarius in het verre verleden gevangen genomen om hem te martelen. Maar als snel bleek dat Inarius net als Lilith klaar was met de oneindige strijd tussen hel en hemel. De twee zijn een relatie begonnen en hebben door middel van de immense kracht van de World Stone, de wereld van Sanctuarty gecreëerd. Zo ontstonden de Nephalem, de voorouders van de mensheid, maar zowel de Angiris Council als de PrimeEvils hebben de Nephalem gezien als heiligschennis. Lilith werd meedogenloos en slachtte iedereen af die het had gemunt op Sanctuary en haar kinderen.

Inarius, helemaal verscheurd door de gewelddadige acties van lilith, kon haar geen pijn doen. Daarom besloot hij om Lilith te verbannen naar de Void, een verlaten rijk zonder leven. Lilith voelde zich verraden door Inarius en heeft eeuwenlang gewacht op wraak.

Special: Diablo IV gaat over de liefde en haat tussen de demon Lilith en de engel Inarius

Diablo IV begint met de terugkeer van Lilith in Sactuary. Lilith is uit op wraak maar Inarius ziet dit ook als een kans om terug te kunnen keren naar zijn broers en zussen in de hemel. Daarvoor moet hij Lilith voor eens en voor altijd stoppen. Jij speelt in Diablo IV een nobody als Sorcerer, Druid, Necromancer, Barbarian of Roque. In het verhaal groei je langzaam maar zeker uit tot een hero. Jij hebt een bloedconnectie met Lilith. In de story kom je zowel Lilith als Inarius tegen en jouw acties zullen het lot bepalen van de mensheid en Sanctuary.

Vanaf 6 juni 2023 is Diablo IV speelbaar op de PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S en de Xbox Series X. Wie de Deluxe of Ultimate Edition heeft vooruitbesteld kan vanaf 2 juni aan de slag. De game ondersteund cross-play en cross-progression.

Je kan Diablo IV hier kopen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties