Special:  Final Fantasy XVI: Echoes of the Fallen games
Special:  Final Fantasy XVI: Echoes of the Fallen
games

Special: Final Fantasy XVI: Echoes of the Fallen

Toen de PlayStation 5-exclusieve Final Fantasy XVI uitkwam, gaf producer Naoki Yoshida ook wel bekend als de enige echte Yoshi P aan dat er geen plannen waren voor DLC. Fans waren teleurgesteld want voorgaande single player Final Fantasy-games, kregen wel allemaal uitbreidingen. Tijdens The Game Awards 2023 kwam Naoki terug op zijn woorden, Final Fantasy XVI krijgt na veel vraag van fans toch twee content uitbreidingen en de eerste genaamd Echoes of the Fallen is per direct beschikbaar. Of deze DLC de moeite waard is, lees je in deze review.

Twee uitbreidingen

Final Fantasy XVI krijgt twee uitbreidingen. De eerste is Echoes of the Fallen en is per direct speelbaar. Een tweede grotere story uitbreiding met de titel The Rising Tide staat gepland voor de lente van 2024. Gamers kunnen beide uitbreidingen tegelijk kopen voor €25. Het is ook mogelijk om de DLC’s los van elkaar aan te schaffen. Echoes of the Fallen is nu ook los te koop in de PlayStation Store voor een bedrag van €9,99.

final fantasy xvi echoes of the fallen screenshot 001

Wees gewaarschuwd voor spoilers!

Echoes of the Fallen is een uitbreiding die gemaakt is voor de mensen die Final Fantasy XVI gespeeld hebben. Sterker nog, de DLC speelt zich af voor de finale tegen de eindbaas. De DLC is niet te starten voordat je het einde hebt bereikt. Wij proberen deze review zo spoiler vrij mogelijk te houden, maar om Echoes of the Fallen uit te leggen, moeten we wel enkele namen noemen. Wij raden aan om deze review niet verder te lezen als je Final Fantasy XVI nog moet spelen of als je niet bij het einde bent gekomen. Je kan later altijd terugkeren naar dit artikel zodra je bij de laatste missie bent.

Special:  Final Fantasy XVI: Echoes of the Fallen

Een nieuw gevaar?

In Echoes of the Fallen gaan hoofdpersoon Clive, Jill en Joshua op onderzoek uit. Charon heeft namelijk informatie gekregen over zogeheten Dusk Crystals, kristallen die op dit moment in het verhaal niet moeten bestaan. Dusk Crystals zijn niet helder zoals Mother Crystals uit de main game, maar veel donkerder van kleur. In tegenstelling tot Mother Crystals, gaan Dusk Crystals snel kapot bij gebruik. Aangezien Clive de Mother Crystals heeft vernietigd, omdat ze het leven in de wereld van Valisthea kapotmaken, is het een raar verschijnsel om nieuwe soorten kristallen te zien.

Zodoende gaan Clive, Jill en Joshua op een verkenningstocht om het mysterie van de Dusk Crystals te ontrafelen. Een als het ware laatste avontuur voor de grote confrontatie met de eindbaas. Clive denkt de training ook goed te kunnen gebruiken, want de eindbaas zal het uiterste van hem vragen.

Het verhaal van Echoes of the Fallen is niet heel boeiend en voegt weinig toe aan het hoofdverhaal. De tweede uitbreiding klinkt op dit gebied beter want draait naar verluidt om de laatste Dominant namelijk de Leviathan. De story in Echoes of the Fallen voelt meer aan als een zijmissie met weinig diepgang of hele interessante dialogen. Het meest interessante zijn drie nieuwe personages die je gaat ontmoeten, mensen die meer weten over de Dusk Crystals. De drie hebben een hele uitgesproken persoonlijkheid, vergelijkbaar met personages uit de minder serieuze Final Fantasy-games.

Special:  Final Fantasy XVI: Echoes of the Fallen

Een gigantische toren beklimmen

Waar deze DLC wel goed in is, is meer combat encounters. Als snel in Echoes of the Fallen moet je namelijk een gigantische toren beklimmen genaamd The Spire. Dit is als het ware een Raid met meerdere levels aan combat encounters, enkele mini bosses en een eindbaas. Hoe hoger je in de toren komt, hoe uitdagender het wordt. De vloeiende hack & slash combat van Final Fantasy XVI is wat ons betreft het beste van de game. Daarom kunnen wij meer combat challenges erg waarderen. Je krijgt soms ook te maken met een mix van vijanden die je op een strategische manier moet verslaan, anders zal je overweldigd worden.

Er zijn jammer genoeg geen nieuwe vaardigheden of een nieuwe skill tree. Je moet het doen met alles uit de main game. Enkel de levelcap is verhoogd van 50 naar 55 waardoor je iets meer DMG doet en beschikt over iets meer HP. Hoewel geen nieuwe abilities, blijft het toch geweldig om groepen vijanden in snelle hack & slash-actie te verslaan. Wat betreft combat en uitdaging is deze DLC meer dan geslaagd. Vooral de eindbaas van Echoes of the Fallen is episch en heeft ons een tijdje beziggehouden. De soundtrack van deze eindbaas is overigens ook geweldig.

Al met al ben je ongeveer 3 uur bezig met Echoes of the Fallen. Dat is niet heel lang voor een uitbreiding, maar aan de andere kant kost de DLC maar €9,99. Veel games verkopen skins die hoger geprijsd zijn dan deze DLC. De grotere tweede uitbreiding die meer draait om het verhaal komt in de lente van 2024 uit. Overigens krijg je naast de nieuwe missie, ook toegang tot enkele nieuwe items in Echoes of Time waaronder de coole Buster Sword van hoofdpersoon Cloud Strive uit Final Fantasy VII.

Conclusie

Echoes of Time is een vermakelijke uitbreiding voor Final Fantasy XVI. Het is als het ware een endgame Raid die Clive en zijn vrienden moeten voltooien voor de finale van de main game. Voor een gunstige prijs van €9,99 krijg je hier toegang tot ongeveer 3 uur aan nieuwe content. Wat betreft verhaal is het niet heel boeiend, maar voor de mensen geen genoeg kunnen krijgen van de flashy combat van Final Fantasy XVI, is deze uitdagende DLC wat ons betreft zeker een aanrader. Voor de mensen die meer verhaal winnen, lijkt de tweede uitbreiding die in de lente van 2024 gaat verschijnen, interessanter te gaan worden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties