Playboy is een geldmachine en dat is niet door het bloot in de magazines: dit zijn hun best verkochte producten

Bij Playboy verdienen ze niet alleen geld met magazines

Playboy werd in 1953 door de legendarische Hugh Hefner opgericht. Een mannenmagazine waar heel wat knappe dames poedelnaakt poseren. Wereldberoemde vrouwen stonden voor behoorlijk wat centjes in het tijdschrift en Playboy is ondertussen dan ook wereldwijd gekend.

Het Playboy logo alleen al is een geldmachine

Playboy is ondertussen wel veel meer dan enkel maar een boekje. Het is ondertussen zelfs een gigantisch merk. Het ‘Bunny’ logo is al wellicht al net zo bekend als de ‘M’ van McDonald’s. Dat is overigens ook de grootste manier voor Playboy om geld te verdienen, hun logo alleen al is een geldmachine. Bij dit bedrijf hebben ze dan ook duidelijk kaas gegeten van marketing.

Zo heeft het bedrijf jaarlijks ongeveer een omzet van 3 miljard dollar. Slechts een deeltje daarvan is via inkomsten uit het magazine. Meer zelfs, de Amerikaanse editie van het magazine maakt al meerdere jaren een verlies van miljoenen euro’s. Hun doelpubliek is zoals 20 of 30 jaar geleden ook niet meer voornamelijk mannen, maar het merk zelf is nu ook heel populair bij dames.

Het grote geld komt dus binnen via licentiedeals voor een verscheidenheid aan producten of via hun uitgebreid Playboy-assortiment dat ze zelf produceren. Maar liefst 40% van die licentie-inkomsten komen trouwens verrassend genoeg uit China. De Chinezen zijn blijkbaar stapelzot van het bekende konijntje. Hun grote focus ligt tegenwoordig dan ook op ‘branding’.

Het magazine zelf is dus eigenlijk redelijk beperkt qua inkomsten. Zo worden er nog steeds bij elke editie honderdduizenden exemplaren verkochten. Dat klinkt veel, maar als je weet dat dit vroeger 5 tot 6 miljoen exemplaren elke keer was, is dat aantal dus verwaarloosbaar.

Maar wat zijn nu de Playboy-producten die wel als zoete broodjes over de toonbank vliegen? Wij sommen de belangrijkste even op.

Playboy parfum

Iets waar ze bij Playboy aardig wat geld mee verdienen, is de gehele parfum collectie van Playboy voor zowel mannen als vrouwen. Dit zijn meestal goed ruikende eau de toilettes, maar eigenlijk zeer betaalbaar. Hun collectie in parfums is zelfs behoorlijk indrukwekkend en bestaat uit tientallen producten.

Je kan hun parfums voor mannen hier bekijken en kopen.

Je kan hun parfums voor vrouwen hier bekijken en kopen.

De Playboy 2021 kalender

Een kalender die je ongetwijfeld al op veel plekken hebt gezien. Elk jaar komt Playboy met heel wat kalenders met daar in prachtige, naakte dames. 12 vrouwen die je kan bewonderen en ondertussen weet je ook elke dag van de week.

Heel simpel, maar zelfs in het jaar 2020 vliegt deze kalender over de toonbank. De Playboy-kalender voor 2021 is overigens al te koop. Het ideale cadeau voor een maat of gewoon voor jezelf natuurlijk.

18+ Foto’s bekijken van de Playboy 2022 kalender kan je hier doen (NSFW)

Playboy condooms en glijmiddel

Playboy is natuurlijk nog steeds met seks verbonden, maar dat Playboy eigen condooms en glijmiddel heeft is misschien toch een beetje verrassend. Nochtans zijn ook deze blijkbaar behoorlijk populair. Hun condooms hebben ze zelfs in verschillende smaken, aardbei is de meeste geliefde bij Playboy-fans.

Ook glijmiddel heb je in verschillende kleuren en geuren. Zo hebben ze glijmiddel dat warm wordt, glijmiddel voor anale seks en zelfs glijmiddel in smaakjes. Ze hebben duidelijk aan alles gedacht.

Meer info en alle Playboy condooms kan je hier vinden.

Het glijmiddel-assortiment van Playboy kan je dan weer hier bekijken.

Playboy juwelen, en tepel- en navelpiercings

Dat er piercings zijn in de vorm van een Playboy Bunny zal misschien niet verbazen, maar deze worden klaarblijkelijk ook heel erg veel verkocht, beter dan sommige van hun meer ‘gewone’ juwelen. Ze hebben ze in allerlei formaten en vooral de tepelpiercings blijken populair te zijn.

Je kan hier verschillende van hun Playboy tepel, navel, tong en neus piercings bekijken.

Playboy kledij

Eén van de grootste inkomsten qua licentiedeals is ongetwijfeld deze voor kledij. Je hebt truien, broeken, t-shirts, mutsen, sjaals, handschoenen en elk kledingstuk wat je meer kan bedenken van Playboy. Vooral in China wordt dit blijkbaar immens veel verkocht.

Bij de kledij wordt er vaak gekozen voor de Playboy-naam en logo, maar op sommige truien en shirts heb je ook covers van magazines of foto’s die Playboy heeft gemaakt. Kledij is in ieder geval big business.

Playboy kussenslopen dekbedovertrekken

Als je aan de dames wil laten zien dat je een echte Playboy bent, moet je misschien een dekbedovertrek van het bekende merk aanschaffen. Overtrekken en kussenslopen blijken big business te zijn voor Playboy. Iedereen wil blijkbaar het bekende konijntje in zijn/haar slaapkamer.

Alle dekbedovertrekken kan je hier bekijken en kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.