‘Dating-experte’ geeft 4 redenen waarom mannen volgens haar moeten betalen tijdens eerste date

Wanneer je de rekening split, ben je blijkbaar gierig en slecht opgevoed

Je gaat op de eerste date op restaurant of je drinkt meerdere drankjes in het plaatselijke café. Wanneer je de rekening gepresenteerd krijgt, is het steeds de grote vraag ‘wat gebeurt er met de betaling?’ Is de man galant en betaalt hij volledig de rekening, wordt het bedrag toch eerder gesplit of zijn er sommige dames die het een beetje te vanzelfsprekend vindt dat iemand haar deel van de rekening ophoest?

Nelly, die zegt een grote dating-experte te zijn met veel kennis van zaken, laat er alvast geen twijfel over bestaan. In een TikTok-filmpje dat momenteel volledig viraal gaat, legt ze uit waarom mannen volgens haar altijd, zonder enige uitzondering, moeten betalen tijdens de eerste date. Ze heeft daar meerdere redenen voor.

Reden 1: “Mannen zouden een vrouw nooit moeten laten betalen op een eerste date. Wanneer je een dame op date vraagt en dan plots wil splitten dan toon je dat je eigenlijk heel gierig bent.”

Reden 2: “Als je niet betaalt dan toon je dat je niet ridderlijk bent en slecht opgevoed bent.”

Reden 3: “Als je niet wil betalen dan geeft je ons het gevoel dat je een daten bent boven je prijsklasse. Dat toont immers dat je wil opscheppen met een luxe date, maar eigenlijk deze niet kan betalen. Trakteer dan beter op een picknick.”

Reden 4: “Als vrouwen zeggen dat ze het niet erg vinden om de rekening te splitten. Geloof me vrij, ze vinden het wel erg. Niet omdat ze het niet kunnen betalen, maar het toont ons jouw karakter en wat voor iemand dat je bent als je niet trakteert.”

De reacties op haar virale video zijn in ieder geval behoorlijk gemengd. Sommige dames reageren daarop dat Nelly groot gelijk heeft, heel wat heren vinden dan weer dat het anno 2021 doodnormaal is dat je een rekening split. Andere vrouwen vinden dan weer dat Nelly niet altijd gelijk heeft en ze zich soms meer comfortabel voelen bij zelf te betalen.

@ask.nelly

I SAID WHAT I SAID ☝️💋##datingadvice ##datingadviceformen ##datingadviceforwomen ##firstdate

♬ original sound – 🖤 Nelly 🖤

2 Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.