Hoe moet je een toiletrol echt ophangen? Een expert geeft het antwoord: "Zo en nooit anders!" LIFESTYLE
Hoe moet je een toiletrol echt ophangen? Een expert geeft het antwoord: "Zo en nooit anders!"
LIFESTYLE

Hoe moet je een toiletrol echt ophangen? Een expert geeft het antwoord: "Zo en nooit anders!"

Het kreukelen of vouwen van je wc-papier is vaak het onderwerp van het felle debat over toiletetiquette. Maar de manier waarop je je wc-papier ophangt is dat ook - en het eeuwenoude argument over welke kant het op moet lijkt eindelijk te zijn beslecht.

De strijd over het gedrag in het toilet kan nu voor eens en altijd ophouden, want etiquette-expert Jackie Vernon-Thompson heeft haar inzicht gegeven over hoe je wc-rol eigenlijk moet hangen. Sommigen van ons trekken hem graag van onderen naar zich toe, zodat het papier naar ons toe hangt en we er gemakkelijk bij kunnen - hoewel het papier dan wel tegen de muur aan komt.

Hoe moet het dan?

Anderen geven de voorkeur aan wat meer afstand tot de grond en rollen het van bovenaf, waardoor het in de richting van de muur wordt geplaatst. Godzijdank heeft Jackie, een expert op het gebied van goede manieren en beleefdheid, haar mening gegeven over dit onderwerp. Ze vertelde de Daily Mail:

"Onderzoek na onderzoek toont aan dat de juiste en meest hygiënische manier om je wc-papier op te hangen erboven is en niet eronder. Het draagt bij aan een goede hygiëne en dat is de juiste etiquette,” zei ze.

Uitvinder van het toiletpapier

Jackie - de oprichter van ‘From The Inside-Out School of Etiquette’ - herinnerde mensen eraan dat uitvinder Seth Wheeler de juiste manier om toiletrollen op te hangen al in 1891 in een patentdiagram had vermeld. De 'volledige, duidelijke en exacte beschrijving' van het gebruik van zijn creatie bevat een schets waarop het papier op de houder over de bovenkant hangt, wat haar hypothese ondersteunt dat dit de juiste manier is om het te doen.

Hoe moet je een toiletrol echt ophangen? Een expert geeft het antwoord: "Zo en nooit anders!"
(Credit: Freepik)

Hygiëne

Naast dat het er beter uitziet in je badkamer, legt Jackie uit dat het ook hygiënischer is om het op deze manier op te hangen. Ze voegde eraan toe: "Als het papier erboven hangt, raken je vingers alleen het stuk aan dat je van plan bent te gebruiken en door te spoelen. Maar als het eronder hangt, is het meer dan waarschijnlijk dat je andere delen van de rol en zelfs de muur moet aanraken, waardoor bacteriën en ziektekiemen zich kunnen verspreiden.”

"Stel je voor dat je een openbaar toilet binnengaat... Als de wc-rol eronder hangt, moet de persoon voor je, net als jij, op zoek naar het begin van het papier. Ze zouden hun ziektekiemen en bacteriën kunnen verspreiden terwijl ze naar het einde zoeken. Dus, in wezen, kan je in contact komen met hun bacteriën en ziektekiemen."

Dus daar heb je het - het is erover en niet eronder, mensen!

(Bron: LADbible - Intropic: Wiki Commons)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties