Journaliste vindt het een gigantische afknapper als mannen niet betalen op eerste date en dat veroorzaakt commotie

Wel of niet betalen?

Maak kennis met de 36-jarige Jana Hocking. Een Australische die in haar land gekend is als journaliste, radiohost en columniste. Onlangs praatte ze over hoe ze vindt dat de eerste dates moeten gaan en haar mening veroorzaakte flink wat commotie en discussies.

Mannen moeten altijd betalen op de eerste date

Zo vertelde Jana, die overigens nog single is, dat ze het een gigantische afknapper vindt als mannen op een eerste date niet alles betalen. Als de heren bij een café- of restaurantbezoek niet onmiddellijk hun portemonnee bovenhalen dan hoeft het zelfs niet meer voor de blondine:

“Ik vind dat heren absoluut moeten betalen op de eerste date. Ik herinner me nog een date die eigenlijk heel goed ging. Toen we echter de rekening kregen, staarde hij naar mijn handtas en weigerde hij zijn portemonnee boven te halen zolang ik dat niet had gedaan.”

Zoiets was voor mij een gigantische afknapper. Ik vraag me dan af, zal hij altijd zo gierig zijn en elke cent willen tellen? Aan de andere kant heb ik ook dates gehad waar mannen lieten merken dat ze veel geld hadden en dat ze vol trots aan mij vertelde dat zij natuurlijk de rekening zouden betalen. Dat vond ik ontzettend aantrekkelijk. Dat was heerlijk assertief, mannelijk en opwindend.”

“Een man laat mij op die manier ook merken dat hij de date leuk vond en wil investeren voor een vervolg. Laat ons ook eerlijk zijn. Wij vrouwen zijn op zoek naar mannen die ons het gevoel geven dat ze voor ons (financieel) kunnen zorgen. Dat zit in ons DNA.”

Dit statement zorgde alvast voor een gigantische discussie op het internet. Sommige dames (en heren) geven haar volledig gelijk. Zij vinden dat de man een ‘gentleman’ moet zijn tijdens de eerste dates om echt te tonen dat de interesse daar is.

Andere mensen omschrijven haar dan weer als een grote golddiger met verwachtingen die vandaag de dag compleet achterhaald zijn. Vrouwen en mannen zijn gelijk en dat wil dus volgens hen ook zeggen dat dames niet moeten profiteren tijdens het daten.

Hoe je het ook draait of keert. Als je deze Jana aan de haak wil slaan, zal je niet met een lege portemonnee moeten komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.