Nu bewezen: vogelen is goed tegen de stress (video)

De werkweek is alweer half voorbij, maar toch verlang je al smachtend naar het weekeinde. Bij die gedachte is het glas niet halfvol, maar wel half leeg en loop je al stilaan op de tippen van je tenen. Welaan, dan is er nu dé oplossing gevonden: vogelen tegen de stress. Echt waar, of het nu met […]

De werkweek is alweer half voorbij, maar toch verlang je al smachtend naar het weekeinde. Bij die gedachte is het glas niet halfvol, maar wel half leeg en loop je al stilaan op de tippen van je tenen. Welaan, dan is er nu dé oplossing gevonden: vogelen tegen de stress.

Echt waar, of het nu met je collega’s is, met de bazin of met je eigen partner, seks vermindert de stressgevoelens aanzienlijk. Althans, dat is wat een onderzoek bij bonobo’s uitwijst. Bonobo’s zijn erg bedreven in de geslachtsgemeenschap: lesbische seks, seks in verschillende standjes, seks met minderjarigen, maar ook hand- en zelfs blowjobs. En nu blijkt dat er een goede rede is waarom deze beestjes zo vaak over gaan tot de daad.

De reden? Door de wrijving van de geslachtsdelen tegen elkaar, zou er een verschil ontstaan op het cortisolniveau van de apen. Wat dat ook moge betekenen, het leidt alvast tot minder stress. Allez hop! Voel je je wat minder lekker in je vel? Dan weet je wat je te doen staat. Minder stress thuis of op het werk, daar is tenslotte toch iedereen mee geholpen? (BD)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments