Met deze tips verdwijnen je ‘man boobs’ als sneeuw voor de zon

We zien het meer en meer

‘Man boobs’, we kennen het allemaal wel en het komt tegenwoordig meer en meer voor. Zeker tijdens de coronacrisis beginnen heel wat heren beginnende ‘mannenborsten’ te krijgen. Dit artikel is voor mannen die hun ‘man boobs’ zo snel mogelijk kwijt willen geraken. Ben jij als man trots op je kleine B-cup, geen probleem natuurlijk en geniet ervan zouden we zeggen.

Dit is waarom je ‘man boobs’ hebt

Voor we het probleem kunnen aanpakken, moet je natuurlijk al weten van waar dit exact komt. Zogenaamde mannenborsten creëer je natuurlijk door veel en ongezond te eten, maar dat is niet de enige reden.

Zo speelt ook leeftijd een grote rol. Vanaf je 50ste levensjaar beginnen je testosteron-levels namelijk drastisch in te zakken. Tegen dat je 80 bent is dit gezakt met maar liefst 20 tot 50%. Wat ook een zeer grote impact heeft op de stevigheid van je borst.

Lees verder onder de foto

Andere redenen zijn overmatig alcohol gebruik, het innemen van anabole steroïden, ziektes en het gebruik van natuurlijke olieproducten die je oestrogeen levels doen stijgen.

Wat kan je doen tegen ‘man boobs’?

Natuurlijk komt nu het antwoord op de grote hamvraag: ‘hoe geraak in godsnaam van mijn mannentetten af?’ Wij geven enkele tips en als je deze nauwgezet opvolgt, zal je binnen enkele weken al resultaat zien.

Begin met sporten en zweten

Ten eerste natuurlijk om die extra overtollige kilo’s weg te werken. Een correct dieet zal meer doen, maar sporten kan hier ook een grote impact bij hebben. Lopen is één van de sporten waarbij je het meeste calorieën verbrand. Indien je joggen veel te saai vindt dan is ook boksen een aanrader. Hier vind je trouwens een interessant pakket met bokszak en handschoenenzo kan je er in één keer alvast invliegen.

Een tweede voordeel van sport is dat het je testosteron level verhoogt wat op zijn beurt weer voor zal zorgen voor een stevige borst en zo zullen de zaken weer net een tikkeltje minder beginnen hangen.

Elk pondje gaat door het mondje

Dit is natuurlijk verre van ‘rocket science’, hoe meer vetten je eet, hoe een grotere impact dit op je lichaam heeft. Bij de ene man gaan de kilo’s naar de heupen of de buik, bij andere helaas naar de ‘borsten’.

De boodschap is dan ook simpel, eet gezonder en eet vooral minder vetten. De productie van jouw testosteron kan ook verlaagd worden als je te veel vetten verorberd wat dan weer voor extra grote ‘mannenborsten’ kan zorgen. Al zijn er middeltjes om je testosteron terug sneller te verhogen.

Drink minder alcohol en vooral weinig bier

We vertelden al eerder dat alcohol geen positief effect heeft op je mannelijke meloenen, maar de enige reden is niet door de calorie-inname. Al heeft dat natuurlijk ook wel een grote impact.

Het zijn echter vooral de zware biertjes die voor een extra cupmaatje zorgen. Het is wetenschappelijk bewezen dat bier je oestrogeen levels kan verhogen. Indien je veel drinkt en regelmatig zal er hierdoor ook meer borstweefsel aangemaakt worden.

Pillen kunnen je helpen

Naast gewoon overgewicht is de grootste reden van ‘man boobs’ dat het evenwicht van oestrogeen en testosteron niet meer is wat het zou moeten zijn. Je hebt daadwerkelijk pilletjes zoals dit die je testosteron snel kunnen verhogen.

Versta ons niet verkeerd. We zeggen niet dat je hier pillen met hopen moet gaan nemen, maar er is daadwerkelijk heel wat medicatie die je hormonen kunnen helpen en dus je ‘man boobs’ ook wat minder indrukwekkend maken. Meer testosteron zorgt bovendien ook voor een hoger libido en dat is natuurlijk nooit slecht.

Bron: Fashion Beans
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments