Vergeet Red Bull en Monster! Energiepoeders zijn de nieuwe rage en een gezonder en goedkoper alternatief

Een blikje Red Bull is lekker, maar niet bepaald gezond

Energiedrankjes worden al jaren geassocieerd bij gamers. Merken als Monster en Red Bull zien we heel vaak terugkomen bij onder andere eSports-evenementen of bij de streams van grote influencers.

Energiedrankjes maken je zeker wakker, maar gezond zijn ze niet. Ze bevatten namelijk niet alleen cafeïne, maar zitten ook vol met suiker. Ja, ze maken je absoluut wakker maar zorgen ook voor de aanmaak van vet, schade aan je tanden en de vermoeidheid komt heel hard terug nadat de korte boost-periode is afgelopen. Er is echter een goed alternatief op de markt.

Hoeveelheid theelepels suiker per blikje?

Energiepoeders zijn beter én goedkoper dan Red Bull of Monster

Maak kennis met energiepoeders, het betere alternatief voor energiedrankjes. In Amerika zijn ze heel ‘hot’ en verkopen als warme broodjes. In Europa zijn energiepoeders nog altijd vrij nieuw. Het gebruik van deze poeders is overigeens heel simpel. Je neemt een scoop en doet dat in 500ml koud water. Even goed mixen en je bent klaar.

Energiepoeders maken je net als energiedrankjes helemaal wakker door het cafeïnegehalte maar er is meer. Zo bevatten ze geen of heel weinig suiker (verschilt per merk), zijn er een grote hoeveelheid verschillende smaken, bevatten ze mineralen en vitaminnen en extra ingrediënten om je alerter te maken en focus te geven.

De vermoeidheid of crash die je hebt bij een blikje Red Bull of Monster nadat de werking voorbij is, komt niet terug bij energiepoeders want dat komt voornamelijk door het effect van alle toegevoegde suikers. Deze poeders zijn dus effectiever, gezonder en tevens veel goedkoper per glaasje 500 ml vergeleken met merken als Monster en Red Bull.

Energiepoeders zijn nog vrij nieuw in België, maar ze worden inmiddels wel verkocht en stijgen in populariteit. Wij hebben hieronder alle beschikbare merken en onze aanraders op een rijtje gezet.  

Spitfire – De nieuwe hype in energiepoeders in de Benelux

Spifire is een vrij nieuw merk en afkomstig uit Nederland. Vooralsnog is er maar één smaak namelijk bosvruchten, maar die is wel behoorlijk lekker. Wij kregen al een hele doos om te testen en het is niet alleen verdomd lekker, maar we merken ook dat we nog amper een Red Bull aanraken.

Spitfire Energy Drink – Bosvruchten Smaak – 50 servings kan je hier kopen

X-Gamer – Het populaire energiepoeder van over het kanaal

X-Gamer is een Brits merk. Dit poeder bevat een heleboel smaken waardoor er voor iedereen wel iets is. Het product is gericht op gamers, maar is ook perfect voor sporters of mensen die even een boost nodig hebben. Daarnaast is de prijs van een tube X-Gamer best aantrekkelijk vergeleken met de concurrentie, want ze bevatten wel 60 servings. Eén tube is dus genoeg voor 60 drankjes van 500ml!

Onze aanrader: X-Gamer Hyperbeast Flavour Energy Drink – 60 Servings kan je hier kopen

Onze aanrader: X-Gamer Zomberry Flavour Energy Drink – 60 Serving X-Tubz kan je hier kopen

Alle 7 smaken van X-Gamer

Een volledig overzicht alle 7 smaken van X-gamer kan je hier vinden

G Fuel – De hype uit Amerika

G Fuel is het meest populaire energiepoeder merk momenteel verkrijgbaar. In thuisland Amerika worden deze als warme broodjes verkocht. G Fuel heeft behoorlijk veel verschillende smaken te koop en nieuwe smaken worden snel op de markt gebracht. G Fuel brengt zelfs speciale smaken uit die worden gemaakt in samenwerkingen met bepaalde games of streamers.

Onze aanrader: G FUEL Lemonade Tub (40 servings) kan je hier kopen

Onze aanrader: G FUEL Rainbow Sherbet Tub (40 servings) kan je hier kopen

Alle 14 smaken van G Fuel

Een volledig overzicht alle 14 smaken van G Fuel kan je hier vinden

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments