Wetenschappelijk bewezen: Bier drinken kan je gezondheid positief beïnvloeden!

Maar drink het wel nog altijd met mate!

Er komen een paar warme dagen aan en drinken zal dus heel belangrijk zijn! Niet alleen water, maar natuurlijk ook af en toe een goeie frisse pint. Met mate natuurlijk, maar wat blijkt nu… bier drinken heeft ook een aantal positieve invloeden op je gezondheid. En dat is zelfs wetenschappelijk bewezen. We sommen er graag enkele voor jou op:

Bier maakt de botten sterker

Iedereen weet dat melk de botten sterker maakt, maar een weinig bekend feit is dat bier ook in verband wordt gebracht met de ontwikkeling van botten. Volgens een onderzoek gepubliceerd in het International Journal of Endocrinology, werd matig bier drinken in verband gebracht met een verhoogde botdichtheid. Dit is te danken aan de silicium die in bier zit, één van de belangrijkste mineralen voor de botontwikkeling.

Bier maakt je brein sterker

De voordelen van silicium houden daar niet op, want het is ook in verband gebracht met een betere hersenfunctie. Volgens een studie bleek silicium de hersenen te beschermen tegen schadelijke verbindingen die uiteindelijk kunnen leiden tot ziekten zoals Alzheimer. Het is ook in verband gebracht met een verbeterde gezondheid van het immuunsysteem, en vermindering van het risico op atherosclerose. Het onderzoek op dit gebied is echter nog in een pril stadium, zoals in de studie wordt toegegeven.

Bier verhoogt opname van voedingsstoffen

Volgens een studie van het American Journal of the Medical Sciences, heeft bier veel nutritionele voordelen. Dit is misschien geen verrassing voor regelmatige bierdrinkers, aangezien bier je vaak sneller kan vullen dan een maaltijd. Bier kan meer proteïnen en B-vitamines bevatten dan wijn, aldus de studie. Het is echter een van de redenen waarom bier zo calorierijk is, dus je moet nog steeds opletten hoeveel je achterover slaat.

Bier kan je leven verlengen

In een andere studie werd vastgesteld dat bier mogelijk kan helpen om de levensduur te verlengen. Er werden bewijzen gevonden die erop wijzen dat matige alcoholconsumptie geassocieerd wordt met een verminderde totale sterfte bij volwassenen van middelbare leeftijd en oudere volwassenen. De studie, uitgevoerd door de universiteit van Texas, geeft echter toe dat deze bevindingen beïnvloed kunnen zijn door externe factoren die niet in rekening werden gebracht en gebaseerd zijn op matig drinken.

Bier helpt stress te verminderen

Het America Journal of Psychiatry dringt er echter nog steeds op aan dat mensen zich niet tot alcohol wenden om met stress om te gaan, omdat het de onderliggende oorzaak van het probleem niet aanpakt. Het wordt in verband gebracht met een kortstondige vermindering van stress, een die je zeker zal helpen ontspannen na het werk. Maar het moet geen middel worden om op te vertrouwen.

(Bron: The Daily Star)

(Intropic: Fat guy photo created by wayhomestudio – www.freepik.com)