Wetenschappelijk bewezen: dit is vaak de reden waarom mannen bedriegen en het antwoord zal je verbazen

Jawel, de meeste mannen hebben een ‘goede’ reden

Tijdens de coronacrisis is je partner bedriegen net iets moeilijker of je moet gaan zeggen dat je wel heel lang onderweg was om boodschappen te doen. In betere tijden gaan mannen (en ook vrouwen) gedurende hun leven wel eens één of meerdere keer vreemd.

Waarom doen mannen dat echter? We hebben vandaag de wetenschappelijke uitleg en deze is toch minder vanzelfsprekend dan gedacht. Er werd namelijk een onderzoek gedaan bij 200 mannen die ooit zijn vreemdgegaan over hun beweegredenen. De resultaten van deze studie waren opvallend.

Emotionele en seksuele redenen

Bijna 50% van de mannen zou niet vreemdgaan omdat ze seksueel thuis iets te kort komen, maar vooral omdat ze op emotioneel vlak iets missen. Dat klinkt niet stoer, maar heren zouden veel emotioneler zijn dan gedacht. Mannen hebben (net zoals veel dames) complimenten en bevestiging nodig. Krijgen ze dat niet, dan kunnen ze wel eens vreemdgaan, aldus de onderzoekers.

Ook opvallend is dat 40% van de mannen die bedriegt dit doet met een collega. De reden hiervoor is dat deze dames vaak naar de man opkijken door zijn job en hij van haar dus wel de bevestiging krijgt die hij zoekt.

Minnares niet altijd even knap

Fysieke aantrekkingskracht is vaak heel belangrijk wanneer je vreemdgaat, althans dat is wat wij dachten. Je zal normaal niet stiekem met Maria de collega of Gerda de buurvrouw van de grond gaan als je thuis een prachtige babe hebt. Echter is dit blijkbaar niet altijd het geval. Maar liefst 88% van de ondervraagde heren gaf namelijk aan dat hun minnares minder knap was dan hun eigen vrouw.

Een laatste opvallende conclusie is dat mannen makkelijker gaan bedriegen indien ze ook vrienden hebben die hun partner reeds hebben bedrogen. 77% van de stiekemerds zouden namelijk ook één of meerdere maten hebben die al iets gelijkaardig gedaan hebben. De voornaamste reden hiervoor is simpel, maar tegelijkertijd best opvallend: omdat ze andere mannen kennen die ook bedriegen, voelen ze zich er iets minder schuldig over en is de stap naar overspel sneller gemaakt.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments