Wetenschappelijk bewezen: Mannen zijn grappiger dan vrouwen!

We hebben het altijd al geweten!

De discussie is al eeuwen aan de gang: wie is nu het grappigst, mannen of vrouwen!? Maar we kunnen nu definitief stoppen met bakkeleien! Onderzoekers van de Aberystwyth University en de North Carolina University hebben voor eens en altijd de knoop doorgehakt: mannen zijn grappiger dan vrouwen. Punt aan de lijn!

De conclusie van hun onderzoek is dat 63% van de mannen grappiger is dan de gemiddelde vrouw. Wanneer je nu nog eens zegt dat vrouwen geen humor hebben, kan je dat ook meteen staven met keiharde cijfers. Hoe hebben de onderzoekers dat dan bepaald? Nee, niet door iedereen een mop te laten vertellen, maar door maar liefst 28 studies bij elkaar te leggen en te vergelijken.

Onder andere het beoordelen van afbeeldingen met een grappige tekst maakte deel uit van het onderzoek. 5000 deelnemers moesten dit doen, zonder dat ze wisten of de tekst door een man of vrouw was geschreven. En daarbij kwamen mannen dus als winnaar uit de bus! Dr. Gil Greengross zegt in Psychology Today: “Voor zover onze kennis op dit moment rijkt, hebben mannen gemiddeld een hoger humorproductiviteitsvermogen dan vrouwen.”

(Intropic: Easter holiday photo created by wayhomestudio – www.freepik.com)

(Bron: Panorama)