Relatie Mpenza en minderjarige Foret strafbaar? News
Relatie Mpenza en minderjarige Foret strafbaar?
News

Relatie Mpenza en minderjarige Foret strafbaar?

De 31-jarige Emile Mpenza is dolgelukkig met zijn nieuwe vriendin, Jade Foret, een 18-jarige model. De twee zouden al een jaar samen zijn, wat dus betekent dat zij bij de start van hun relatie minderjarig was. En daar wringt nu net het schoentje. Mocht Mpenza toen al met zijn vlam de koffer induiken of hielden ze het tot de magische leeftijd van 18 bij handje vasthouden?

Het is hem natuurlijk van harte gegund dat Emile Mpenza opnieuw geluk gevonden heeft bij zijn nieuwe vriendin Jade Foret. Maar de twee waren in het begin van hun relatie niet helemaal koosjer bezig. Het koppel is naar eigen zeggen al een jaar samen, wat dus betekent dat de nu 18-jarige Jade toen pas 17 was en dus… minderjarig. En als het op seks met een minderjarige aankomt, durven er al eens problemen opduiken.

We doken even met onze neus in de wetgeving om te zien of Mpenza door zijn relatie met Foret een bad boy was. Maar dat bleek ingewikkelder dan gedacht. In principe is iemand vanaf 16 seksueel meerderjarig en maakt het dus eigenlijk niet uit hoe oud de ander is. Maar waarom wordt er dan toch altijd zo’n probleem van gemaakt? Topadvocaat Sven Mary was bereid om een en ander te verduidelijken.

“In principe is iemand vanaf 16 jaar seksueel meerderjarig. Maar de wet is daarover nogal onduidelijk. Want tot de leeftijd van 18 jaar staat die persoon ook nog altijd onder toezicht van de ouders. Als zij niet akkoord zijn met het feit dat hun zoon of dochter het bed induikt met een meerderjarige, dan kunnen zij een klacht indienen. Toch is er dan enkel sprake van aanranding van de eerbaarheid en niet van verkrachting of aanranding”

Kort samengevat wil dit dus zeggen dat Emile en Jade wel seks mochten hebben, maar alleen als mama en papa Foret daar hun toestemming voor gaven. Dat het hoe dan ook een moeilijke kwestie blijft, is in het verleden al meermaals bewezen. Want Mpenza is niet alleen met zijn voorliefde voor groene blaadjes. Een hele boel bekenden verkozen een jong ding boven iemand van hun eigen leeftijd.

Om in eigen land te beginnen, herinneren we graag aan Tom Boonen. Eind 2006 gingen Boonen en zijn jeugdvriendin Lore even uit elkaar en de renner liet zijn oog vallen op Sophie Van Vliet. Klein detail: de renner was toen 26 en zijn nieuwe vlam pas 16. Er kwam uiteraard veel kritiek op hun relatie maar Boonen bleef zichzelf verdedigen. “Ze lijkt ouder dan ze is, in haar manier van denken is ze veel volwassener dan ik en we kunnen erg goed praten”, vertelde de renner. Goed praten? Tuurlijk Tommeke… De relatie hield niet lang stand en hij keerde uiteindelijk toch terug naar zijn Lore. De gesprekken zullen daar beter geweest zijn…

Als we het over relaties met minderjarigen hebben, kunnen we onmogelijk Erik en Sanne vergeten. Ze scoorden in 1990 een eerste hit met Veel Te Mooi, maar ook achter de schermen klikte het enorm goed tussen de 17-jarige Sanne en de 39-jarige Erik. De twee trokken zich niets aan van de commentaar en besloten om als koppel door het leven te gaan. Vijf jaar later kregen ze een dochter en in 1996 stapten ze in het huwelijksbootje. Het koppel is ondertussen al bijna 15 jaar getrouwd en zijn nog steeds erg gelukkig.

En wie herinnert er zich niet het schandaal rond Roger De Vlaeminck en Phaedra Hoste. De ex-wielrenner zou in 1987 een relatie gehad hebben met de toen 16-jarige Phaedra die net haar eerste stappen als model zette. Sommigen beweren zelfs dat de twee al iets hadden toen Hoste nog maar veertien was. De relatie hield stand tot haar eenentwintigste. Ondertussen zit de arme Phaedra nog steeds zonder lief, misschien kan ze ook eens op zoek gaan naar een jonge adonis.

De grootste liefhebber van minderjarige dames moet ongetwijfeld R. Kelly zijn. De man kwam al meerdere malen in opspraak door zijn illegale relaties. Onlangs nog werd hij door de politie ondervraagd over zijn vermeende relatie met een 17-jarige meisje. Uiteindelijk werd hem niets ten laste gelegd maar hij wordt wel in de gaten gehouden. Dat heeft hij vooral te danken aan zijn vorige relaties met veel te jonge meisjes. In 1994 trouwde hij met de toen 15-jarige zangeres Aaliyah, die in 2001 omkwam bij een vliegtuigongeluk, maar om begrijpelijke redenen werd dat huwelijk al snel terug ontbonden. Even later kwam de zanger weer in opspraak door een sekstape. Daarin zou hij te zien zijn met de 14-jarig dochter van een zakenpartner. Als de man nu nog betrapt wordt met een minderjarige, staat hem een serieuze celstraf te wachten. Hij had eerder al verschillende aanklachten aan zijn been wegens kindermisbruik en bezit van kinderporno, maar werd telkens onschuldig bevonden.

Nog een expert in de materie is Woody Allen. Hij trouwde een tiental jaar geleden met zijn 35 jaar jongere Koreaanse adoptiedochter Soon-Yi Previn. Op dat moment was zij pas 27 jaar maar hun relatie was al veel langer aan de gang. Allen was eerst getrouwd met Mia Farrow en het koppel heeft samen zes kinderen, waarvan drie geadopteerd. De relatie tussen de regisseur en zijn adoptiedochter kwam aan het licht nadat Farrow naaktfoto’s had gevonden van de twee. Allen heeft nooit spijt gehad van zijn beslissing. “Als ik erop terugkijk zou ik veel dingen anders gedaan hebben. Ik was in de eerste plaats veel vroeger uit de relatie met Mia gestapt.” De twee hebben ondertussen zelf twee dochters geadopteerd, Bechet en Manzie. Beetje riskant, niet?

Horen nog thuis in het rijtje van liefhebbers van jong, vrouwelijk schoon:

Morgan Freeman (72): Hij zou een relatie hebben met zijn 27-jarige stiefkleindochter E’dena Hines. Hun affaire is al tien jaar aan de gang, dus het rekensommetje is snel gemaakt. Tijdens de première van The Dark Knight vorig jaar, hielden ze openlijk elkaars hand vast op de rode loper.

Jerry Lee Lewis (74): Op 23-jarige leeftijd kwam de rock&roll-zanger in opspraak toen de pers erachter kwam dat hij getrouwd was met zijn 13-jarige achternicht. Zij was de dochter van zijn bassist en nonkel J.W. Brown. De zanger werd met de grond gelijk gemaakt en zijn tournee werd na drie optredens als afgelast. Zijn platen werden geboycot en voor een optreden kreeg hij uiteindelijk nog 250 dollar in plaats van 10.000. Hun huwelijk hield niet lang stand.

Elvis Presley: Op het moment dat Elvis en Priscilla elkaar ontmoetten, was zij slechts 14 jaar. De zanger wachtte weliswaar om met haar te trouwen tot ze 22 was, maar ze woonde wel al sinds haar zestiende bij hem in Graceland. De twee kregen samen een dochter, Lisa Marie, maar gingen tien jaar na hun huwelijk uit elkaar. (HH)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties