60-jarige vicepresident van Suriname kocht voetbalclub en verplicht coach om hem in de ploeg te zetten

Alles is te koop

Een behoorlijk opvallend verhaal uit Suriname deze keer. Ronnie Brunswijk is de vicepresident van Suriname en bezit daarnaast ook nog de voetbalclub Inter Moengotapoe die hij al enige tijd geleden kocht. Een club die op het hoogste niveau speelt in Suriname. Gisteren moest Inter Moengotapoe spelen tegen Olimpia uit Honduras.

Coach moet vicepresident en zijn zoon opstellen

Best een belangrijke wedstrijd want deze match behoorde tot de CONCACAF League. Hier kunnen 6 ploegen een ticket winnen voor de Noord-Amerikaanse Champions League. 60-jarige clubeigenaar Ronnie verplichtte de coach doodleuk om hem in de basis te zetten. Tegen Ronnie zeg je trouwens niet snel nee, niet alleen omdat hij de baas is, maar hij heeft ook een verleden als guerrillaleider.

Het bleek geen geweldig zet te zijn want de bijna gepensioneerde Brunswijk en zijn team verloren met maar liefst 0-6. Ronnie haalde zichzelf naar de kant na zo’n 55 minuten te spelen. Ronnie heeft trouwens ook een zoon. Deze mocht natuurlijk ook spelen en zelfs de volle 90 minuten.

Volgende week is de return in Honduras. We zijn benieuwd hoeveel minuten Ronnie zichzelf deze keer zal geven. Nog een opvallend weetje. Na de wedstrijd stapte Brunswijk de kleedkamer van de tegenstander binnen en begon daar doodleuk geld uit te delen aan de spelers. Een bedankje voor een pak slaag?

Leave a Reply

Your email address will not be published.