Albert: 'alles voor ikke en de rest kan stikken' Sport
Albert: 'alles voor ikke en de rest kan stikken'
Sport

Albert: 'alles voor ikke en de rest kan stikken'

Wereldkampioen veldrijden Niels Albert wil zijn winstpremie van 22.000 euro niet delen met de andere Belgen. Zo zegt tenminste zijn manager die oordeelt dat "Albert alles alleen gedaan heeft, zonder hulp van wie dan ook". Nochtans geldt al jaren de afspraak dat de winnaar de bondspremie afstaat aan zijn ploegmaats.

"Deze keer heeft geen van de andere Belgen een bijdrage geleverd aan Niels' titel", zegt zijn manager Christophe Roodhooft in een krant van De Persgroep.

"Van start tot finish heeft hij het alleen gedaan, zonder hulp van wie dan ook. Integendeel, de overige zes Belgen hebben achter hem gereden. Waarom zou hij dan nu zijn winstpremie aan hen moeten afstaan?"

"Propere race"

Bondscoach Rudy De Bie vindt de beslissing van Albert, die het komende jaar in de wereldkampioenentrui nochtans tienduizenden euro's extra zal verdienen, niet kunnen. "Jaren geleden al werd overeengekomen dat de wereldkampioen de bondspremie afstaat aan de ploegmaats. Die deal is bekrachtigd door de Nationale Sportcommissie", reageert hij in dezelfde krant.

"Albert reed dan wel het gros van de race alleen op kop, maar de andere Belgen speelden het 'proper' toen Stybar de achtervolging leidde."

Bij de Belgische wielerbond willen ze geen uitspraak doen. Daar wordt de afspraak tussen bondscoach De Bie en de zeven renners "een gentlemen's agreement" genoemd. "Maar Roodhooft moet ook beseffen dat dit niet het laatste WK van Albert was", waarschuwt voorzitter Tom Van Damme.

Foto's GMAX/Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties