"Belgen hoeven Stybar niet te vrezen" Sport
"Belgen hoeven Stybar niet te vrezen"
Sport

"Belgen hoeven Stybar niet te vrezen"

"Blijkbaar heb ik Zdenek Stybar net gemist toen ik het parcours verkende. Ik liet me vertellen dat hij een rondje of drie voluit ging. Om indruk te maken, zeker? Rollen met de spierballen. Als ik eerlijk ben: ik heb geen hoge hoed op van het feit dat hij plots komt aanzetten met de melding dat hij start in het wereldkampioenschap.

Die geheimdoenerij vooraf daar had ik het moeilijk mee, eerst en vooral. Komt daar nog bij dat hij met een pak publiciteit aan de haal gaat die ik liever voorbehouden zag voor echte veldrijders, renners die hun brood verdienen in de cross. Je kan hem natuurlijk niet het recht ontzeggen deel te nemen aan een WK, maar moet dat nu echt, vraag ik me af. Ik kom misschien een beetje zuur over, maar dat overen- weer springen van de laatste weken stoorde me een beetje. Als Stybar na de kerstperiode vol was doorgegaan tot en met Hoogerheide, was het een andere zaak. Maar nu? Nee, liever niet.

Mij imponeert het niet, dat machtsvertoon van gisteren. Dat Stybar meedoet, betekent voor mij gewoon dat er een renner meer aan de start staat. Ik kan me vergissen, maar ik denk dat de Belgen geen schrik moeten hebben van de Tsjech. Het was gisteravond in het hotel van de ploeg alvast niet het voornaamste gespreksonderwerp, dat kan ik wel meegeven."

Lees meer in de sportbijlage van uw krant

Foto GMAX RUDY DE BIE, bondscoach van de Belgische veldrijders

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties