“Boksbond moet licentie van Sugar Jackson intrekken”

Vrijdag kreeg niet de Fransman Horta maar wel Sugar Jackson ‘oep z’n bakkes’. Volgens heel wat kenners moet de boksbond de licentie van Sugar intrekken. De sympathieke Belg kreeg vrijdag rake klappen tijdens het Gentse boksgala. Anderhalve ronde werd hij murw geslagen en drie keer ging hij op de knieën. De scheidsrechter liet de kamp […]

Vrijdag kreeg niet de Fransman Horta maar wel Sugar Jackson ‘oep z’n bakkes’. Volgens heel wat kenners moet de boksbond de licentie van Sugar intrekken.
De sympathieke Belg kreeg vrijdag rake klappen tijdens het Gentse boksgala. Anderhalve ronde werd hij murw geslagen en drie keer ging hij op de knieën. De scheidsrechter liet de kamp stilleggen om erger te voorkomen.

Jackson zou te veel klappen hebben gekregen: de man heeft een groot incasseringsvermogen, maar ook dat heeft zijn limiet bereikt. Tijdens de 51 kampen die hij vocht, kreeg hij behoorlijk wat meppen te verwerken, ook al kon hij er 43 winnen. Volgens kenners is er duidelijk iets mis met zijn evenwicht, terwijl hij de inkomende slagen gewoon niet meer ziet aankomen.

Volgens Kurt Hendrick, trauma-arts en ringdokter van de bewuste kamp, is het aan de boksbond om in te grijpen: “Ik zal hem 60 in plaats van 30 dagen verplichte rust opleggen. Bovendien eis ik een volledig neurologisch onderzoek met een NMR-scan van de hersenen. Een medische commissie van de boksbond moet zijn licentie nadien intrekken”, zo vertelt Hendrick in Het Laatste Nieuws.

Op 31 mei zou Sugar Jackson normaal op het Theaterplein in Antwerpen aantreden voor een glorieuze kamp. In zijn stad, die op dat moment Europese sporthoofdstad is, het zou voor Sugar een topmoment zijn. Volgens ringdokter Hendrick moet die kamp echter geschrapt worden en zo lijkt het erop dat de carrière van Jackson vrijdag geëindigd is. (KA)

Zowel Jackson als coach Devulder keken er serieus naar uit om op 31 mei aan te treden:

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments