Bondscoach De Bie: “Albert wint Wereldbeker beter niet”

Een vreemde verklaring van bondscoach Rudy De Bie aan het persagentschap Belga: “Het kan cru overkomen, maar voor het Belgische veldrijden zou het beter zijn als Niels Albert de Wereldbeker niet wint.” De wereldkampioen komt zondag in Namen als leider aan de start van de vijfde manche. Niet dat De Bie iets heeft tegen Albert, […]

Een vreemde verklaring van bondscoach Rudy De Bie aan het persagentschap Belga: “Het kan cru overkomen, maar voor het Belgische veldrijden zou het beter zijn als Niels Albert de Wereldbeker niet wint.” De wereldkampioen komt zondag in Namen als leider aan de start van de vijfde manche.

Niet dat De Bie iets heeft tegen Albert, hij denkt vooral in functie van zijn WK-selectie. “Op het WK heeft ons land bij de profs recht op zes renners. Daar komt Niels Albert als uittredende wereldkampioen sowieso als surplus bij. Ook de eindwinnaar van de Wereldbeker is verzekerd van een rechtstreekse selectie. Als het Albert wordt in plaats van een andere Belg trekken we dus met slechts zeven in plaats van acht Belgen naar Louisville”, redeneert De Bie. “Maar ik verwacht niet dat Niels over zich heen laat lopen. Sinds zijn terugkeer van de ploegstage in Spanje doet hij het uitstekend.”

Albert wordt in de tussenstand van de Wereldbeker flink op de hielen gezeten door Sven Nys, winnaar van de manches in Koksijde en Roubaix. Het verschil tussen de twee bedraagt slechts vijftien punten, een peulschil in de Wereldbeker.

De wereldkampioen schiet in een lach als hij de wensdroom van de bondscoach te horen krijgt. “Ik begrijp de redenering van De Bie natuurlijk wel. Het is leuker met acht in plaats van zeven Belgen naar het WK te trekken. Dat maakt het selecteren al een stuk makkelijker. Maar hoef ik mij dat aan te trekken? Nee, toch? (Schatert) Als de bond voor een financiële tegemoetkoming zorgt, wil ik er misschien nog wel eens over nadenken”, gekscheert Albert. “Het zou dom zijn mijn kansen in Namen en Zolder zomaar op te geven. Twee parcoursen die mij liggen. Net als dat in Essen, Loenhout en Diegem. Als ik er even over nadenk, sta ik voor een reeksje wedstrijden waar ik zonder uitzondering ontzettend van hou. Overal winnen wordt wellicht iets te moeilijk, maar ik zal het wel proberen.”

LLN

Leave a Reply

Your email address will not be published.