“De World Series komen er, met of zonder de UCI”

De Internationale Wielerunie heeft beslist: de World Series of Cycling, het kind van Zdenek Bakala en Bessel Kok, is na het aanvankelijke maar voorzichtige enthousiasme een doodgeboren kind. Niet voor de initiatiefnemers. “De World Series komen er, met of zonder de UCI”, verzekert Patrick Lefevere (links op foto). Bakala (rechts op foto) en Kok, de […]

De Internationale Wielerunie heeft beslist: de World Series of Cycling, het kind van Zdenek Bakala en Bessel Kok, is na het aanvankelijke maar voorzichtige enthousiasme een doodgeboren kind. Niet voor de initiatiefnemers. “De World Series komen er, met of zonder de UCI”, verzekert Patrick Lefevere (links op foto).

Bakala (rechts op foto) en Kok, de nieuwe eigenaars van de Omega Pharma-Quick-Stepploeg willen een soort Formule 1-seizoen in het wielrennen introduceren, opgebouwd rond tien vierdaagse rittenkoersen met een individuele tijdrit en etappes voor spurters, klimmers en allrounders. Dit hele circuit zou dan grote sponsors moeten strikken en wereldwijd op tv komen. De opbrengst zou dan in eerste instantie naar de teams en de organisatie van de Series gaan.

World Tour

“Njet”, is de finale reactie van UCI-voorzitter Pat McQuaid in Velonews. “Wij blijven vasthouden aan de World Tour, die nog internationaler moet worden dan hij al is. Laat ons voor de integratie van nieuwe wedstrijden een nieuw model bedenken dat teams, organisatoren en UCI laat meegenieten van de opbrengsten.”

“De al beschikbare investeerders voor de World Series verklaarden zich bereid zich terug te trekken en samen met de UCI op een nieuw ei te broeden.”

1 maart

Patrick Lefevere, manager van Omega Pharma-Quick-Step, reageert giftig. “Zo ken ik de UCI: sterk in het pikken van ideeën van andere mensen. Maar dat zal deze keer niet lukken. De World Series komen er, met of zonder de UCI.”

“Veertien ploegen steunden ons in onze plannen, op 1 maart zitten we samen om af te tasten hoe het nu verder moet”, aldus Lefevere.

Lees meer in uw krant.

LLN

Foto Photo News

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments