Dikke boete voor Reims telkens niet-gediplomeerde Engelse Belg Will Still als hoofdtrainer op de bank zit Sport
Dikke boete voor Reims telkens niet-gediplomeerde Engelse Belg Will Still als hoofdtrainer op de bank zit
Sport

Dikke boete voor Reims telkens niet-gediplomeerde Engelse Belg Will Still als hoofdtrainer op de bank zit

De Franse voetbalclub Stade de Reims krijgt een boete van 25.000 euro voor elke wedstrijd die geleid wordt door hun coach Will Still, die in ons land aan de slag was bij onder andere Standard en Beerschot. Volgens de regels van de Ligue 1 (en ook vele andere nationale voetbalbonden) moeten alle trainers een UEFA Pro License hebben als ze de functie bij een club willen bekleden. De 30-jarige Will Still studeert echter nog voor deze licentie, wat betekent dat Reims elke week in overtreding is.

Still, geboren in België uit Britse ouders, is de jongste trainer in de top vijf competities van Europa. Hij kwam in oktober in de schijnwerpers te staan, toen hij na het ontslag van Óscar werd gepromoveerd tot hoofdtrainer van Stade de Reims. Still speelde vroeger urenlang Football Manager, een computerspel dat gebaseerd is op voetbalmanagement.

En dat is volgens hem de reden dat hij het ook ‘in het echt’ als coach goed doet. Als 17-jarige verliet hij België om jeugdtrainer te worden bij het Engelse Preston North End. Daarna keerde hij terug naar België om bij een aantal clubs als videoanalist en hulptrainer te werken. Hij was een eerste keer hoofdtrainer bij Lierse, waarna hij ook nog een periode bij Beerschot de sportieve leiding in handen had.

“Ik moet alleen maar blijven winnen”

Still verkaste vorige zomer voor een tweede keer naar Reims, nadat hij er al in 2021 als hulptrainer aan de slag was. Still zei in een interview met de Daily Mail: “Toen we onderhandelden over de job van hoofdtrainer zei de club dat ze bereid zijn te investeren in mijn carrière. Zolang ik maar blijf winnen!” Still doet het erg goed bij Reims, dat sinds zijn aantreden nog maar één keer verloor. Onlangs wist Reims nog een gelijkspel uit het vuur te slepen tegen de megasterren van PSG. Afwachten nu hoe ze het ‘licentieprobleem’ gaan oplossen. Waarschijnlijk zal er naast Still iemand plaatsnemen met wel de nodige ‘adelbrieven’.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties