Dit gigantische bedrag moet Max Verstappen betalen om volgend seizoen in de F1 te mogen starten Sport
Dit gigantische bedrag moet Max Verstappen betalen om volgend seizoen in de F1 te mogen starten
Sport

Dit gigantische bedrag moet Max Verstappen betalen om volgend seizoen in de F1 te mogen starten

Max Verstappen heeft weinig te klagen als het om zijn financiën gaat. Zijn loon als Formule 1-coureur is natuurlijk indrukwekkend. Dat is maar goed ook, want Verstappen en zijn F1-team Red Bull Racing moeten aanzienlijke bedragen betalen om volgend jaar aan de races deel te nemen.

De verschillende teams moeten flink betalen om een plaats op de startgrid te bemachtigen. Deze zogenaamde ‘entry fee’ wordt berekend op basis van het aantal punten dat in het vorige seizoen is behaald. En met de dominante prestaties van de Nederlandse F1-ster, zal dit het komende jaar een prijzige aangelegenheid zijn. Allereerst moeten teams jaarlijks €575.000 betalen om deel te nemen aan het seizoen. Daar bovenop komt een tarief per punt, variërend tussen €5.370 en €5.740 voor de meeste teams. Alleen het constructeursteam dat de huidige wereldkampioen is, moet meer betalen, namelijk tussen de €6.440 en €6.920 per punt.

Entry fee om de licentie te behouden

In dit jaar, waarin meer punten te behalen zijn dan ooit tevoren, heeft Red Bull al 583 punten verzameld. Dit vertaalt zich in bijna €4 miljoen, en dit met nog acht races voor de boeg. Verstappen heeft afgelopen zondag een record van tien jaar oud verbroken door als eerste over de streep te komen op Monza. Dat was namelijk de tiende race op rij die hij won, en dat is nog niet eerder voorgekomen in de geschiedenis van de Formule 1.

Als Verstappen deze zegereeks verderzet, dan hangt daar ook een serieus prijskaartje aan vast. Er is namelijk ook een ‘entry fee’ voor de coureurs om hun superlicentie (verplicht voor F1-coureurs) geldig te houden. Hoewel de FIA niet wil onthullen hoeveel coureurs per punt moeten betalen, is wel bekend dat het tarief sinds vorig jaar aanzienlijk is verhoogd, variërend tussen €1.500 en €1.950 per punt. De 364 punten die Max Verstappen dit Formule 1-seizoen al heeft behaald, vertalen zich in een bedrag tussen de €546.000 en €710.000. En het seizoen is nog niet voorbij…

"Dat is belachelijk aan deze sport!"

Rekening houdende met dit alles, zou Verstappen aan het eind van het seizoen wel eens rond de 570 punten kunnen uitkomen, of een rekening ergens tussen de 850.000 en 1.115.000 euro. In een interview met een Oostenrijkse televisiezender werd Max Verstappen gevraagd of het wel verstandig was om in 2022 nog zoveel punten te behalen nadat hij al tot kampioen was gekroond. "Daar denk ik helemaal niet over na. Ik probeer gewoon elke race te winnen," antwoordde hij. Voormalig F1-coureur Sebastian Vettel zei eerder al: "Het is belachelijk dat je in deze sport zoveel moet betalen om mee te mogen doen!”

(Bron: manners.nl)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties