Dit is hoe absurd veel geld Lionel Messi per uur zal verdienen bij zijn nieuwe club PSG

En hoeveel verdien jij per uur?

Het is wellicht het grootste transfernieuws in de voetbalwereld in jaren. Lionel Messi heeft getekend bij Franse club PSG en heeft de deur (ongewild) moeten sluiten van Barcelona na maar liefst 21 jaar daar gespeeld te hebben. Dat Lionel bij PSG een monstercontract heeft, zal wellicht niet verbazen, maar hoeveel krijgt nu eigenlijk op zijn bankrekening gestort.

Een monsterloon, maar veel minder dan bij Barcelona

Zo zou de Argentijn volgens verschillende media zo’n 34 miljoen euro per jaar gaan verdienen. Om even duidelijk te maken hoeveel geld dit eigenlijk is, geven we er wat duiding bij. Zo wordt er per week zo’n 653.846 euro op zijn bankrekening gestort. Een hallucinant bedrag en per dag is dat dus een bedrag van meer dan 93.000 euro.

Voor een uurtje te werken (of thuis in zijn zetel te zitten) verdient hij 3.881 euro. Een tikkeltje meer dan de gemiddelde mens dus. Dat wil zeggen dat hij elke seconde zo’n 1,08 euro krijgt. Elke twee seconden kan hij dus een nieuw pintje bestellen. Al verdiende hij bij Barcelona nog steeds een stuk meer.

Zo kreeg hij bij de Blaugrana een monsterloon van een 138 miljoen euro per jaar. Hij had daarnaast ook nog een  loyaliteitsbonus van zo’n 78 miljoen euro. Het contract van de Argentijnse superster was ook één van de grootste redenen waarom Barcelona behoorlijk wat problemen kreeg met de financial fair play.

Bij PSG is Messi trouwens nog niet de absolute grootverdiener. Braziliaan en boezemvriend Neymar die 29 jaar is krijgt namelijk op jaarbasis nog 4 miljoen euro meer. Hij is natuurlijk wel 5 jaar jonger en dat is in de voetbalwereld best wel aanzienlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.