Eddy Merckx fietst naar olympische openingsceremonie Sport
Eddy Merckx fietst naar olympische openingsceremonie
Sport

Eddy Merckx fietst naar olympische openingsceremonie

In het Belgium House dat door het BOIC tijdens de Olympische Spelen in Londen wordt ingericht, is een centrale plaats weggelegd voor de fiets en de Belgische fietsindustrie. "België heeft een rijke traditie in het olympische wielrennen. We gaan de fiets gebruiken als een middel om te communiceren en België te promoten", zegt Piet Moons, marketingverantwoordelijke van het BOIC.

Om het hele gegeven extra in de verf te zetten, zal Eddy Merckx in het gezelschap van een heleboel andere wielerhelden naar de olympische openingsceremonie fietsen. Het gezelschap legt tussen 25 en 27 juli per fiets drie trajecten af (Brussel-Ieper, Ieper-Maidstone en Maidstone-Londen), goed voor ongeveer 350 km."We hebben een heel aantal olympische medaillewinnaars en wereldkampioenen aangeschreven om deel te nemen", verduidelijkt Piet Moons. "Onder anderen Eddy's zoon Axel, Johan Museeuw en Robert Van Lancker hebben al toegezegd. Voor 10 mei hopen we uitsluitsel te hebben over alle deelnemers."

Foto Photo News

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties