FIFA over corruptieschandaal: “Wij zijn hier heel gelukkig mee”

FIFA liet vanmorgen weten dat het heel gelukkig is met het onderzoek naar corruptie binnen de wereldvoetbalbond, hoewel de timing naar eigen zeggen beter had gekund, met het oog op de voorzittersverkiezing deze vrijdag. “Het is allemaal in ons eigen belang”, klinkt het.FIFA heeft vanmorgen in een persconferentie verklaard dat het gelukkig is met de […]

FIFA liet vanmorgen weten dat het heel gelukkig is met het onderzoek naar corruptie binnen de wereldvoetbalbond, hoewel de timing naar eigen zeggen beter had gekund, met het oog op de voorzittersverkiezing deze vrijdag. “Het is allemaal in ons eigen belang”, klinkt het.
FIFA heeft vanmorgen in een persconferentie verklaard dat het gelukkig is met de gang van zaken rond het corruptieschandaal binnen de wereldvoetbalbond. Vanmorgen werden negen topofficials van FIFA gearresteerd in hun luxehotel in het Zwitserse Zürich op verdenking van omkoping, afpersing en het witwassen van geld.

Volgens perschef Walter De Gregorio ging het om een compleet onverwachte zet van de onderzoekers, die zich al sinds 18 november 2014 bezighouden met het onderzoek naar corruptie binnen de FIFA. “De timing is misschien niet best, met de voorzittersverkiezing over twee dagen, maar de FIFA verwelkomt het proces en helpt de Zwitserse en Amerikaanse justities. Het is allemaal in ons eigen belang en we werken volledig mee”, klonk het als reactie op onjuiste berichten rond een inval in het FIFA-hoofdkantoor.

De Gregorio benadrukte dat de voorzittersverkiezing van aanstaande vrijdag gewoon doorgaat én dat de controversiële WK’s van 2018 (Rusland) en 2022 (Qatar) ook op de agenda blijven staan. “Die zaken hebben niets met elkaar te maken”, was zijn reactie daarop.

Toch is dit alweer een stevige deuk in de reputatie van FIFA én voorzitter Sepp Blatter. “Hij danst niet in zijn kantoor, kan ik u zeggen, hij is geen gelukkig man vandaag die het cool vindt wat hier gebeurt. Maar hij weet dat dit de gevolgen zijn van wat wij in werking hebben gesteld. Het is een verrassing dat het vandaag gebeurt, maar niet dat het überhaupt gebeurt. Hij is heel kalm”, aldus De Gregorio. Ondertussen is duidelijk welke negen FIFA-officials vanmorgen werden opgepakt. Hieronder een overzicht. (KDN)

Leave a Reply

Your email address will not be published.