Gaat dit Japanse wondermeisje vanaf 2025 alle mannen naar huis rijden in de Formule 1?

Het zou zo maar eens kunnen

Maak kennis met de 13-jarige Juju Noda. Een Japans wonderkind dat een beloftevolle toekomst wordt voorspeld in de Formule 1. Juju is de dochter van Hideki Noda die in het jaar 1994 zelf enkele races heeft gereden in de topklasse van de autosport.

Nu al Formule 4

Nadat ze tijdens een test met een Formule 4-wagen alle records naar huis reed op het circuit in Okayama was het duidelijk dat ze een gigantisch toptalent is. Niemand van de volwassenen was zo snel als haar. Officieel mocht de test eigenlijk niet want normaal mag je pas meedoen vanaf je 14 jaar, maar Juju reed iedereen al doodleuk naar huis op haar 12 jaar. Volgend jaar mag Juju dankzij haar prestaties nu mee racen in het Deense Formule 4-kampioenschap.

Moest dat allemaal goed gaan, kan ze zelfs het jaar erna meedoen in de Formule 3. Een bolide die ze ook nu al onder controle heeft. Indien haar dat zou lukken dan zou het Japanse meisje de jongste racer ooit zijn in de Formule 3. Dit record staat nu op de naam van Max Verstappen die mee had gedaan toen hij 17 jaar was.

Dochter en papa Noda hebben dan ook een duidelijk doel voor ogen. Juju wil ooit een Formule 1-race winnen. Of dit ook zal gebeuren, is nog afwachten, maar de kans dat we vanaf 2025 haar zullen zien knallen tussen allemaal mannen op een Formule 1-circuit is zeker niet onbestaande.

4 Comments
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments