Geen licentie voor Pegasus Sports Sport
Geen licentie voor Pegasus Sports
Sport

Geen licentie voor Pegasus Sports

De Internationale Wielerunie UCI heeft maandag een licentie voor de status van continentaal profteam geweigerd aan Pegasus Sports. Dat is het Australische team rond Robbie McEwen met ook Dominique Cornu (foto) en ploegleider Hendrik Redant in dienst.

Pegasus Sports kreeg financiële problemen toen de hoofdsponsor zich terugtrok. Vorige week meldde het team dat uiteindelijk toch de nodige fondsen gevonden worden, zodat de gevraagde bankgaranties voorgelegd konden worden aan de Licentiecommissie van de UCI.

Blijkbaar was die toch niet overtuigd. "Op advies van auditbureau Ernst & Young kunnen we Pegasus Sports niet als continentaal profteam erkennen", klinkt het in een communiqué.

"Met deze beslissing worden de inschrijvingen van de teams voor 2011 in eerste (ProTour) en tweede divisie afgesloten. Er zijn in 2011 dus 23 continentale profteams."

Mogelijk kan Pegasus Sports wel als continentaal team (derde divisie) ingeschreven worden. Aanvankelijk aasde de ploeg op een licentie voor de ProTour. "De renners zijn vrij om een ander team te zoeken", verklaarde UCI-perschef Enrico Carpani. "Dat waren ze al sinds begin oktober toen bleek dat Pegasus Sports zijn aanvraag niet tijdig rond had."

Waarom Pegasus Sports geen licentie krijgt, is nog niet duidelijk. "Voorlopig delen we alleen de beslissing mee, meer uitleg volgt over enkele dagen."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties