Geen nieuwe Call of Duty-game in 2023, dit is de nieuwe roadmap Sport
Geen nieuwe Call of Duty-game in 2023, dit is de nieuwe roadmap
Sport

Geen nieuwe Call of Duty-game in 2023, dit is de nieuwe roadmap

Voor het eerst sinds 2005 gaat Call of Duty een jaartje overslaan. Dat zegt bekende game journalist Jason Schreier van Bloomberg die meerdere mensen binnen Activison en ontwikkelaar Treyarch heeft gesproken.

In 2023 was Treyarch aan de beurt om een Call of Duty-game uit te brengen, maar er is besloten om dit team een jaar extra tijd te geven om de game zo goed mogelijk te maken. Mogelijk is dit een gevolg van de lagere verkoopcijfers van Call of Duty: Vanguard. Activision heeft dit zelf besloten zegt Schreier, dit heeft niets te maken met de overname van Activision Blizzard door Microsoft.

Volgens het artikel van Schreier zijn de werknemers bij Treyarch erg tevreden met het nieuws dat het team een extra jaar ontwikkeltijd heeft gekregen. De laatste game die Treyarch opleverde was Call of Duty Black Ops: Cold War die in 2020 verscheen. In totaal krijgt Treyarch dus 4 jaar tijd om een nieuwe game te maken.

De roadmap voor nieuwe Call of Duty-games is als volgt: In 2022 krijgen we dus een nieuwe Call of Duty Modern Warfare-game die ontwikkeld wordt door Infinity Ward. Ook zal er een nieuwe Warzone-ervaring gebaseerd op Modern Warfare uitkomen.

In 2023 komt er geen nieuwe Call of Duty-game uit. In 2024 zal Treyarch met een nieuwe Call of Duty-game komen. Deze zal overigens exclusief uitkomen op de next-gen consoles. In 2025 krijgen we zeer waarschijnlijk een nieuwe Call of Duty van Sledgehammer Games (ontwikkelaar van WWII en Vanguard).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties