Gillet en Praet kloppen Lierse met 2-0 Sport
Gillet en Praet kloppen Lierse met 2-0

RSC Anderlecht heeft zondagnamiddag Lierse SK verslagen met 2-0. Guillaume Gillet en Dennis Praet waren elk een keer trefzeker.

De bezoekers waren in de eerste helft de betere ploeg, maar paars-wit nam na de rust de match in handen. De paal voorkwam enkele keren de openingsgoal van de landskampioen, maar iets voorbij het uur was die dan toch een feit. In buitenspel duwde Gillet de 1-0 voorbij doelman Nathan Goris. Vijf minuten voor tijd besliste Praet de wedstrijd. Na een snelle counter werd Massimo Bruno diep gestuurd. De twintigjarige Belg schoof de 2-0 tegen de Lierse netten. In het slot trapte Youri Tielemans nog de paal na een knappe dribbel.