Kindsterretje openingsceremonie Peking playbackte liedje van 'lelijk' meisje Sport
Kindsterretje openingsceremonie Peking playbackte liedje van 'lelijk' meisje
Sport

Kindsterretje openingsceremonie Peking playbackte liedje van 'lelijk' meisje

De werkelijkheid op de openingsceremonie van de Olympische Spelen werd iets mooier voorgesteld dan ze eigenlijk is: zo was het vertederende, kleine meisje in het rode jurkje dat voor de hele wereldbevolking zong, eigenlijk een playbackende figurant.

Dat meisje heet Lin Miaoke, en ze kwam uit een strenge selectie van op basis van knuffelbaarheid naar voren als de beste keus. Jammer genoeg kon het kind niet goed genoeg zingen. Aan dat kleine probleem werd echter een creatieve Chinese oplossing gebreid: Lin bleef het gezicht van de openingsceremonie; haar 'te lelijke' kleine collega Yang Peiyi zou haar perfecte stem lenen, maar achter de schermen blijven, omdat haar scheve tandjes nu eenmaal niet stonden op televisie. De finale beslissing daarvoor werd genomen door mensen van de hoogste Chinese instanties: leden van het Politburo.

Het uitlekken van het nieuws over beide meisjes zorgt op het internet in ieder geval voor een storm van protest; in China zelf wordt er bijna geen aandacht aan besteed. (BVH)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties