‘Knapste atlete ter wereld’ Alica Schmidt schittert als model, maar: “Ik wil vooral sporter zijn.” (foto’s)

In beide wereldtop zijn wordt lastig

De ‘meest sexy atlete ter wereld’ Alica Schmidt heeft zich uitgelaten over haar ‘nieuwe roem’ en beweert dat ze liever heeft dat haar sportcarrière in de schijnwerpers staat dan haar modellenwerk. De 23-jarige, die ooit PlayBoy wandelen stuurde, zegt dat haar imago als sportatlete enorm belangrijk voor haar is. Schmidt, een 400m-afstandsloopster, heeft meer dan drie miljoen volgers op Instagram.

Sterrendom

Vorig jaar werd ze uit het Duitse Olympische team gezet en was ze een (ongebruikte) vervangster voor de 4x400m gemengde estafette. Maar haar uiterlijk heeft haar op een andere manier naar het sterrendom doen schieten. Vorige maand was ze te zien samen met Paris Saint-Germain superster Neymar en haar optredens bij vele modellenbureaus en tv-werk hebben haar zeker geen windeieren gelegd.

In een gesprek met het Duitse Bild zei Schmidt: “Dit zijn allemaal momenten en ervaringen die ik erg waardeer. Maar ik wil gewoon gezien worden als een atleet, ik wil jonge mensen inspireren en hen een inzicht geven in mijn mooie sport. Het feit dat ik zoveel ongelooflijk interessante mensen mag ontmoeten is voor mij nog steeds geweldig en ik ben oneindig dankbaar voor al deze ervaringen.”

Europese kampioenschappen

De loopster mikt momenteel op een medaille op de 400 meter bij de Duitse atletiekkampioenschappen in Berlijn later deze week, terwijl ze ook hoopt op een glansprestatie in zowel estafette- als individuele nummers op de Europese kampioenschappen in München later dit jaar.

Geen plan of strategie

“Wat het modellenwerk betreft, volg ik geen plan of strategie. Ik post omdat ik er plezier in heb en wanneer ik er zin in heb” zegt Schmidt. “Ik leg mezelf geen druk of stress op om altijd iets nieuws te moeten leveren. Mijn vriend Fredi maakt nog steeds mijn foto’s en mijn manager Marcel regelt de rest. Maar de vragen en reacties op Instagram beantwoord ik altijd zelf.” Hieronder een greep uit wat Alica Schmidt zoal aan leuke plaatjes deelt op haar Instagram…