Lierse stunt op Kortrijk na doelpuntrijke wedstrijd Sport
Lierse stunt op Kortrijk na doelpuntrijke wedstrijd

Lierse heeft voor een stunt gezorgd op KV Kortrijk door de match met 3-4 in hun voordeel te beslechten. Matton bracht de thuisploeg al snel op voorsprong, Watt en Bourabia zorgden voor een ommekeer voor de rust. Na de koffiepauze zorgde Watt voor een meer uitgediepte voorsprong, terwijl Coulibaly de thuissupporters extra moed bracht door de aansluitingstreffer te scoren. Bourabia bracht Lierse weer op een veilige voorsprong, Santini zorgde in de slotminuten met zijn doelpunt voor een spannend slot.

Hein Vanhaezebrouck kon in eigen stadion geen beroep doen op de geblesseerden Chevalier en Raman. Aan de overzijde wijzigde Liersecoach Stanley Menzo zijn ploeg niet die vorig weekend op Club Brugge knap 1-1 gelijk speelde.

Kortrijk nam de wedstrijd meteen in handen en wist reeds na twee luttele minuten de openingstreffer te scoren. Pavlovic speelde de bal strak voor doel, de opgerukte Matton schoot het leer voorbij Berezovsky tegen de netten. De thuisploeg bleef doorgaan op zijn elan en bleef doordrukken. Met hun gevaarlijke flanken deden ze de Lierse verdediging pijn. Maar twintig minuten later was het bij de eerste kans van de bezoekers meteen raak. Rastalentje Tony Watt kreeg te veel ruimte in het Kortrijkse strafschopgebied en knalde tussen de benen van Kortrijkgoalie Keet de 1-1 gelijkmaker binnen. Lierse bleef superefficiënt want in de 25ste minuut kopte Bourabia een afgemeten voorzet van Ghaly knap tegen de netten: 1-2.

Na de pauze begonnen de West-Vlamingen weer uitstekend aan de wedstrijd. Lierse bleef echter zijn efficiënte zelf zijn en Watt maakte in de 52ste de 1-3 na een snedige counter van de bezoekers. Losada zette Watt met een heerlijke pass alleen voor doel, de Schot duwde zijn tweede goal van de avond in doel. Lierse tankte vertrouwen uit de uitgediepte voorsprong, maar Kortrijk lukte in de 67ste minuut zijn aansluitingstreffer. De thuisploeg bracht het vuur terug in de wedstrijd wanneer Coulibaly van dichtbij de 2-3 scoorde op een verlengde hoekschop van Matton. Het Kortrijkse publiek hoopte ook op een ommekeer zoals die van Lierse in de eerste 45 minuten, maar moest in de 75ste minuut de rol lossen. Bourabia kopte zijn tweede van de partij binnen op voorzet van Losada: 2-4. KV Kortrijk bleef echter proberen. Twee minuten voor de reguliere speeltijd maakte Kortrijkspits Santini er een erg spannend slot van door aan de tweede paal de 3-4 binnen te knikken.

Kortrijk blijft door hun verlies op de zevende plek in het klassement posteren met 32 punten uit 23 wedstrijden. Lierse neemt afstand van de degradatieplaatsen met deze driepunter. Het staat nu 13de in het klassement en telt 24 punten uit 23 partijen.