Nizzolo wint vijfde etappe Eneco Tour, Tom Boonen blijft leider Sport
Nizzolo wint vijfde etappe Eneco Tour, Tom Boonen blijft leider
Sport

Nizzolo wint vijfde etappe Eneco Tour, Tom Boonen blijft leider

Giacomo Nizzolo (RadioShack) heeft vrijdag de vijfde etappe in de achtste editie van de Eneco Tour (WorldTour) gewonnen. Na 184,6 kilometer van het Nederlandse Hoogerheide naar Aalter was de 23-jarige Italiaan de snelste in een massasprint.

Ook Jurgen Roelandts maakte het zegegebaar, maar uit de finishfoto bleek dat hij op centimeters van de overwinning gestrand was. De Italiaan Manuel Beletti werd derde.

Belgisch kampioen Tom Boonen (Omega Pharma-Quick.Step) finishte als vijfde en blijft leider.

Voor Nizzoli is het de eerste zege in een wedstrijd van de WorldTour. Dit seizoen zit hij aan drie overwinningen. In de Ronde van Wallonië (cat. 2.BC) won hij een etappe en stak hij ook de eindzege op zak.

Uitslag:

1. Giacomo Nizzolo (Ita) 185 km in 4u10'20" 2. Jürgen Roelandts 3. Manuel Belletti (Ita) 4. Arnaud Démare (Fra) 5. Tom Boonen 6. Alexander Kristoff (Noo) 7. Adam Blythe (GBr) 8. Jose Joaquin Rojas (Spa) 9. Aidis Kruopis (Lit) 10. Michael Van Staeyen

Foto: Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties