Ongezien: scheidsrechter geschorst omdat hij Ronaldo rood gaf (video)

Cristiano Ronaldo kreeg enkele dagen geleden een mooie, rode kaart onder zijn neus geschoven na een relletje met Bilbao-spelers Carlos Gurpegi en Ander Iturraspe. Een beslissing die de scheidsrechter duur komt te staan, want het scheidsrechtercomité houdt hem vier wedstrijden van het veld én mag geen Real-matchen meer fluiten.Logica, oh logica. Beetje omgekeerde wereld vandaag […]

Cristiano Ronaldo kreeg enkele dagen geleden een mooie, rode kaart onder zijn neus geschoven na een relletje met Bilbao-spelers Carlos Gurpegi en Ander Iturraspe. Een beslissing die de scheidsrechter duur komt te staan, want het scheidsrechtercomité houdt hem vier wedstrijden van het veld én mag geen Real-matchen meer fluiten.
Logica, oh logica. Beetje omgekeerde wereld vandaag in het Spaanse voetbal. Afgelopen maandag kreeg Cristiano Ronaldo een rode kaart nadat hij betrokken was bij een relletje met Carlos Gurpegi en Ander Iturraspe. Absoluut geen MMA-toestanden, maar hier en daar een brutaal schouderklopje en een borstkaskusje. Soit, scheids Miguel Angel Ayza Gamez toonde achteraf geen medelijden voor Real Madrid-goudhaantje Cristiano Ronaldo. Rood, terwijl zijn compagnon er met geel vanaf kwam. Lichtelijk overdreven – dat wel – maar nooit een reden om de scheidsrechter in kwestie te straffen.

Maar blijkbaar kan en mag het oppermachtige Real Madrid dat gewoon, want het scheidsrechterscomité verklaarde zopas dat Ayza Gamez maar liefst voor vier wedstrijden geschorst is én dat Real Madrid dit seizoen geen schrik moet hebben dat Ayza Gamez hun wedstrijden nog leidt. Opmerkelijk, zo vindt ook de Britse gewezen topref Graham Poll. “Dit bewijst nog maar eens de invloed en macht die Real Madrid in Spanje heeft. Ik zou niet de volgende scheidsrechter willen zijn die een match van hen moet leiden. Rood voor Ronaldo was misschien een zware sanctie, maar het is niet de eerste keer in de geschiedenis dat dit gebeurt”, vertelt hij.

Bovendien komt die straf net op tijd voor Ronaldo. Vandaag wordt immers zijn beroep tegen zijn schorsing behandeld. “Dit wijst erop dat hij strafvermindering mag verwachten”, aldus Poll, wiens naam ons gelijk op een topidee bracht! Vandaar: onderstaande vraag voor u! (KDN)

surveys & polls

Leave a Reply

Your email address will not be published.