Real Madrid wipt Atletico met gemak uit Spaanse beker

Real Madrid heeft zich dinsdag erg makkelijk verzekerd van een ticket voor de finale van de Copa del Rey, de Spaanse voetbalbeker. De Koninklijke nam in de halve finales tweemaal de maat van stadsgenoot Atletico Madrid en nam zo sportieve revanche voor de verloren bekerfinale van vorig seizoen. Na de 3-0 zege uit de heenwedstrijd […]

Real Madrid heeft zich dinsdag erg makkelijk verzekerd van een ticket voor de finale van de Copa del Rey, de Spaanse voetbalbeker.

De Koninklijke nam in de halve finales tweemaal de maat van stadsgenoot Atletico Madrid en nam zo sportieve revanche voor de verloren bekerfinale van vorig seizoen.

Na de 3-0 zege uit de heenwedstrijd ging Real dinsdag ook in de terugwedstrijd met de winst lopen: 0-2. Het was de onvermijdelijke Cristiano Ronaldo die de Rojiblancos met twee doelpunten op strafschop al in de eerste helft helemaal uittelde. Een supporter had het trouwens niet zo begrepen op de Portugees en gooide een aansteker naar zijn hoofd toen CR7 op weg was naar de kleedkamers.

Bij ‘Atleti’ ontbrak doelman Thibaut Courtois nog omwille van een rugblessure en speelde Toby Alderweireld een volledige wedstrijd in het hart van de verdediging.

In de finale botst Real op aartsrivaal FC Barcelona of Real Sociedad. Barça won de heenmatch met 2-0.

Foto EPA (Ronaldo en Arbeloa feliciteren elkaar)

Leave a Reply

Your email address will not be published.