Review: Monster Hunter Rise – Tientallen uren extra content Sport
Review: Monster Hunter Rise – Tientallen uren extra content
Sport

Review: Monster Hunter Rise – Tientallen uren extra content

De volledige eindscore en de plus en minpunten van Monster Hunter Rise: Sunbreak kan je bekijken op onze gaming website 1337 Games.

Afgelopen jaar verscheen Monster Hunter Rise eerst voor de Nintendo Switch en later op de PC. De game werd heel snel populair en brak meerdere verkooprecords. Monster Hunter Rise werd de best verkopende third game op de Nintendo Switch. Capcom besloot daarom om een volwaardige uitbreiding te ontwikkelen voor Monster Hunter Rise genaamd Sunbreak. De uitbreiding heeft een prijskaartje van €39,99, maar er is ook een mogelijkheid om Monster Hunter Rise + de Sunbreak-uitbreiding te kopen voor €59,99. Of deze uitbreiding de moeite waard is, lees je in deze review.

Een nieuw avontuur

Sunbreak komt met een nieuw verhaal waarbij je wederom op avontuur gaat om monsters die een bedreiging vormen voor de mensheid, moet zien te stoppen. Boeiender dan dit is het verhaal niet. Het verhaal van mainline Monster Hunter-games is nog steeds een punt waar flink aan gewerkt kan worden. Het verhaal van de Monster Hunter Stories-games zijn bijvoorbeeld veel interessanter. Een pluspunt is dat het verhaal van Sunbreak wel compleet is. Bij de main game werd het verhaal met post launch updates compleet gemaakt, waardoor de launch ervaring niet helemaal bevredigend was. Bij Sunbreak heb je daadwerkelijk een begin en een einde. Overigens heeft Capcom aangegeven dat de game de komende 12 maanden nog zal worden voorzien van meer gratis content updates.

Personages hebben gelukkig wel meer diepgang gekregen in het verhaal van de uitbreiding, met name de personages die nauwelijks een persoonlijkheid hadden in de main game. Denk bijvoorbeeld aan je vrienden uit Kamuro. Er is net wat meer hier dat je meer om de personages gaat geven. Je krijgt hier iets meer achtergrondverhaal, motivatie en daarmee ook meer empathie met de personages. Een andere reden om meer te geven om de personages, is omdat je ze in de uitbreiding mee kan meenemen naar single player missies. Opvallend genoeg zijn je NPC-teamleden handig tijdens gevechten met monsters. De AI is best goed waarbij aangevallen wordt bij een opening en teruggetrokken wordt om te healen wanneer het even te zwaar wordt. Bovendien kunnen teamleden handige valstrikken leggen zodat jij je bijvoorbeeld helemaal kan focussen op close combat.

Review: Monster Hunter Rise – Tientallen uren extra content

Meer uitdagende monsters

Sunbreak bevat nieuwe monsters om op te jagen en deze zijn uitdagender dan de monsters uit de main game. Het is dus aangeraden om niet zo snel mogelijk in de nieuwe content van Sunbreak te duiken, maar eerst ervaring op te doen met de monsters uit de main game. In Sunbreak gaat de moeilijkheid een stapje omhoog. Monsters zijn sneller, reageren sneller en zijn nog agressiever dan we gewend zijn uit de main game. Het leuke is dat je nog meer moeite doet om monsters te verslaan alerter bent bij iedere beweging en meer voorbereiding doet voordat een gevecht begint.

Enkele nieuwe monsters waar je het tegen op moet nemen in de uitbreiding zijn onder andere de Lunagaron die een weerwolf uitstraling heeft, de Malzeno die een draakdesign heeft geïnspireerd door vampiers en de groene Astalos die gebruikmaakt van het element elektriciteit. Verder zijn er ook terugkerende monsters van andere Monster Hunter-games waaronder Espinas (Monster Hunter Frontier) en Gore Magala (Monster Hunter 4).

Review: Monster Hunter Rise – Tientallen uren extra content

Master Rank en meer opties voor hunters

Sunbreak voegt Master Rank toe aan de game. Deze missies zijn voor de Monster Hunter-veteranen die het op willen nemen tegen nog lastigere monsters om nog betere loot en upgrades te krijgen. Monsters zijn hier niet alleen dodelijker maar beschikken soms ook over verrassende nieuwe aanvallen.

Voor het verslaan van de sterkere monsters krijgt de hunter gelukkig ook meer mogelijkheden. Zo krijgen hunters toegang tot nog sterkere Switch Skills van wapens voor verwoestende aanvallen. Wanneer je zo’n aanval daadwerkelijk goed kan uitvoeren, is de voldoening ongekend goed. Het Skill Swap-systeem, geeft je voor elk slot een tweede skill. Tijdens een gevecht kan je met een druk op de knop wisselen van skills. Dit zorgt ervoor dat hunters in Sunbreak nog meer manieren krijgen op situaties aan te pakken, maar ook om vette combo’s te maken.

Verder beschikt de Hunter in de uitbreiding over nog meer mobiliteit en controle. Waar je in de main game wire bugs moest activeren om op muren te rennen, is dat in de uitbreiding niet meer nodig. Nieuwe wire bugs geven je extra critical hits als je een monster van achteren kan raken. Daarnaast krijg je meer controle over de monsters zelf. Er zijn meer gameplay opties wanneer je een verzwakte monster begint te rijden. Daarnaast kan je nu de pad die een monster neemt beïnvloeden met speciale spinnen. Met alle quality of life verbeteringen voor de hunters, krijgen spelers nog meer mogelijkheden om een jacht op creatieve maar ook op spectaculaire manier uit te voeren.

Review: Monster Hunter Rise – Tientallen uren extra content

Presentatie

Grafisch ziet Sunbreak er net zo goed uit als de main game. In Sunbreak verlaat je Kamura uit de main game wat een oud Japans thema had voor een Westers thema. Dit zie je terug in de Citadel, de grote map van Sunbreak. Deze bevat unieke locaties met een eigen sfeer namelijk een moeras, een sneeuwgebied bij de bergen, een tropische jungle en een kasteel. De jungle komt uit een oude Monster Hunter-game en ziet er aanzienlijk veel beter uit. De map bevat overigens veel geheimen om te ontdekken, dus we raden iedereen aan het zoveel mogelijk gebieden te verkennen. Op de PC kan je de graphics nog mooier maken, want daar krijg je de optie om alles op maximum te zetten. De soundtrack van de DLC is verder ook heel goed gedaan, waardoor de wereld net wat meer tot leven komt.

Conclusie

Capcom heeft met Sunbreak meer Monster Hunter Rise content geleverd. Je krijgt hier nieuwe missies, een nieuw verhaal, geweldige nieuwe monsters, meer mogelijkheden op het veld en nieuwe locaties om te verkennen. Verwacht geen gloednieuwe mechanics, modi of een feature die je totaal zal verrassen. Sunbreak is meer Monster Hunter Rise en dat is niet iets slechts. Fans zullen dit waarderen, want je krijgt weer tientallen en voor enkelen zelfs honderden uren speelplezier. €39,99 is wel aan de hoge kant, maar er is hier wel veel content. Overigens kunnen nieuwkomers profiteren van een gunstigere prijs, namelijk een bundel bestaande uit de main game inclusief Sunbreak voor €59,99.

Je kan Monster Hunter Rise hier met korting kopen.

Je kan Monster Hunter Rise + Sunbreak hier kopen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties