Review: Wo Long: Fallen Dynasty – Nioh met vernieuwde gameplay Sport
Review: Wo Long: Fallen Dynasty – Nioh met vernieuwde gameplay
Sport

Review: Wo Long: Fallen Dynasty – Nioh met vernieuwde gameplay

De volledige eindscore en de plus en minpunten van Wo Long: Fallen Dynasty kan je bekijken op onze gaming website 1337 Games.

Team Ninja heeft de afgelopen jaren diverse games uitgebracht, waaronder de Nioh games. Nu is de release aangebroken van Wo Long: Fallen Dynasty, de nieuwste game van de studio. Wo Long: Fallen Dynasty doet erg denken aan de Nioh games, maar bevat grote veranderingen. Weet deze nieuwe IP van Team Ninja indruk te maken?

Tijdperk van de Drie Koninkrijken

Wo Long: Fallen Dynasty speelt zich af tijdens het tijdperk van de Drie Koninkrijken in China in het jaar 184. De game toont alleen het begin van het tijdperk, voordat de iconische personages van het tijdperk bekend waren. Er is een grote oorlog gaande met diverse personages die een rol spelen. Jij speelt als een soldaat die als het ware een tweede leven krijgt en een centrale rol in de oorlog.

Review: Wo Long: Fallen Dynasty – Nioh met vernieuwde gameplay

Het verhaal in de game toont gelijkenissen met Nioh, zoals de aanwezigheid van een mysterieuze kracht waar de karakters in de game naar op zoek zijn. Zo is er een elixir die je onsterfelijk maakt en de koninkrijken willen dit bemachtigen. Helaas is het verhaal verreweg het zwakste punt van Wo Long: Fallen Dynasty. Het verhaal is incoherent en bevat allerlei karakters die niet memorabel zijn. Bovendien gebeuren er allerlei dingen in cutscenes die niet goed worden uitgelegd.

Team Ninja is één van de weinige ontwikkelaars die qua gameplay kan concurreren met games van From Software. De Nioh games waren uitdagend, maar ze waren niet oneerlijk. Door goed voor te bereiden en aanvalspatronen van vijanden te leren, kun je uiteindelijk altijd wel winnen. Dit is in Wo Long: Fallen Dynasty niet anders. Net als de Nioh games is Wo Long: Fallen Dynasty een uitdagende game. Qua gameplay voelt Wo Long: Fallen Dynasty echter anders aan dan in Nioh.

Review: Wo Long: Fallen Dynasty – Nioh met vernieuwde gameplay

Fast-paced combat

De combat in Wo Long: Fallen Dynasty heeft een grote focus op het pareren van aanvallen. Als je de parry knop drukt net voordat de aanval van je vijand je raakt, kan je pareren en een opening creëren om aan te vallen. Wanneer je dit goed uitvoert, kan je een Fatal Strike uitvoeren. Dit is een dodelijke aanval die enorm veel schade verricht aan vijanden. Sommige aanvallen kan je enkel pareren en niet blokkeren, dus je zult echt de timing van pareren moeten leren. Wanneer je dit echter onder de knie krijgt, voelt het enorm goed aan.

Je kunt aanvallen naast pareren ook blokkeren, maar dan krijg je snel negatieve spirit. Wanneer je teveel negatieve spirit krijgt, raak je uitgeput en sta je open voor aanvallen van vijanden. De Spirit meter speelt een centrale rol in de gameplay van Wo Long: Fallen Dynasty. Door vijanden te raken en aanvallen te pareren bouw je spirit op. De spirit kan je vervolgens gebruiken voor krachtigere aanvallen en Wizardry Spells. Wo Long: Fallen Dynasty is in die zin een game die erg draait om momentum.

Review: Wo Long: Fallen Dynasty – Nioh met vernieuwde gameplay

Wizardry Spells zijn magische aanvallen met verschillende elementen, namelijk: Wood, Earth, Fire, Water en Metal. Elk van deze elementen heeft een skill tree met diverse spells die je kunt leren. Zo kan je met een skill in de Fire skill tree bijvoorbeeld een vuurbal gooien naar vijanden en met een andere skill zorgen dat je wapen omringd is met vuur. Bepaalde elementen zijn sterker tegen andere elementen. Zo is Water sterk tegen Fire, maar zwak tegen Earth. Deze zwaktes kan je vooral goed gebruiken tegen baasgevechten.

Hoewel de game niet zo diepgaand is als Nioh, voelt de gameplay erg goed aan. Vooral het pareren en de Fatal Strikes werken erg goed. De baasgevechten in de game zijn tof en uitdagend. Helaas is er in de latere fases van de game een gebrek aan variatie van vijanden. In de latere levels kom je veelal dezelfde vijanden tegen die je al meerdere keren hebt verslagen. De game voelt daardoor enigszins repetitief aan.

Review: Wo Long: Fallen Dynasty – Nioh met vernieuwde gameplay

Wo Long: Fallen Dynasty bestaat niet uit een grote wereld, maar is verdeeld in diverse levels. Aan het einde van elk level is er een baasgevecht. Tijdens je avontuur krijg je heel veel wapens, gear en items. Hoewel er veel variatie aan wapens is, is veel van de loot overbodig. Je krijgt enorm veel gear en wapens die op elkaar lijken, waardoor je inventory onoverzichtelijk wordt. Wij hadden gehoopt dat er iets minder loot zou zijn, maar dat de loot daadwerkelijk van elkaar zou verschillen.

Presentatie

Grafisch ziet de game er goed uit. Hoewel niet van het niveau als Horizon: Forbidden West, bevat de game mooie en gedetailleerde omgevingen. De game draait daarnaast ook soepel en wij zijn nauwelijks technische problemen tegen gekomen. Wij hebben de game gespeeld op een PlayStation 5, waar de game op visueel en technisch gebied in orde was. Op de PC spreken veel mensen over technische problemen, die hopelijk snel worden aangepakt met updates. Vooralsnog lijkt de console-versie van Wo Long, de beste optie.

Conclusie

Wo Long: Fallen Dynasty is een game die vooral draait om de gameplay. Gelukkig is dit aspect van de game erg goed en compenseert het matige verhaal. Vooral aanvallen pareren voelt erg goed aan. Spelers die houden van Soulslike games en fans van Nioh, zullen ongetwijfeld veel plezier beleven aan de game.

Je kan Wo Long: Fallen Dynasty hier kopen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties