Ruime zeges voor Waasland-Beveren en Lokeren, Club speelt gelijk Sport
Ruime zeges voor Waasland-Beveren en Lokeren, Club speelt gelijk
Sport

Ruime zeges voor Waasland-Beveren en Lokeren, Club speelt gelijk

Club Brugge heeft zaterdagavond in extremis punten gemorst in zijn eerste competitieduel van 2014. Op het veld van Lierse werd het 1-1.

Blauw-zwart kwam kort na de pauze op voorsprong langs Victor Vazquez. In de toegevoegde tijd maakte Hazoerov met een afgeweken bal gelijk. De ploeg van Michel Preud'homme komt met 44 punten op gelijke hoogte van Anderlecht. Leider Standard, dat eerder op de avond Oostende klopte met 2-0, heeft er 51.

Waasland-Beveren - Bergen 4-1

Onderin stond de degradatietopper tussen Waasland-Beveren en Bergen op het menu. Het team van Bob Peeters trok met 4-1 aan het langste eind. De Serviër Dalibor Veselinovic was met drie goals (33e, 39e en 59e minuut) de held van de avond. Demjan maakte de 4-1. Dussenne had Bergen na een kwartier op voorsprong gebracht.

Bergen blijft zestiende en laatste met 13 punten. Waasland-Beveren doet een gouden zaak en wipt over OH Leuven naar de veertiende plaats met 20 punten.

Cercle Brugge - Lokeren 0-3

Lokeren onderstreepte zijn play-off 1 ambities door met 0-3 te winnen op het veld van Cercle Brugge. Hans Vanaken scoorde al na 6 minuten. Hamdi Harbaoui pikte kort voor het einde nog twee doelpunten mee. De Waaslanders hebben 39 punten en staan stevig op de vijfde plaats.

AA Gent - Kortrijk 0-1

AA Gent ging in de Ghelamco Arena onderuit tegen Kortrijk. Stijn De Smet velde diep in de blessuretijd het zware verdict voor de Buffalo's. Kortrijk komt zo op drie punten van de felbegeerde zesde plaats, AA Gent moet al minstens acht punten zien goed te maken voor een plaats in Play-off I.

Charleroi - OH Leuven 2-0

Charleroi versloeg in het Stade du Pays OH Leuven met 2-0 na late goals van Gnohéré (85ste minuut) en Kebano (93ste). Bezoeker Gilason (45ste minuut) en Thiaré van Charleroi(78ste) kregen rood.

Zondag staan met KV Mechelen/Anderlecht (14u30) en Zulte Waregem/RC Genk (18u) nog twee matchen op het programma.

Foto's Belga

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties